Які продукти не можна змішувати?

У спробах дотримуватися правильного харчування ми часто не замислюємося, що багато продуктів не поєднуються між собою.

Виявляється при змішуванні один з одним багато продуктів втрачають свої корисні якості або навіть завдають шкоди здоров’ю.

Так, улюблений усіма салат огірки з помідорами не такий корисний, як ми думаємо. Справа в тому, що ці два овоча мають різний «час травлення». Поєднання продуктів з повільним і швидким травленням збільшує ризик передачі в кишечник і в результаті ферментації крові в шлунку, що веде до токсикації організму. Це викликає уповільнення переварювання цукрів і крохмалів, крім того, викликає гази, набряки, біль в області живота.

Але не тільки огірки з помідорами є непоєднуваними. Не вважаються «хорошим дуетом» такі поєднання.

1. Фрукти після їжі

Фрукти ніколи не повинні довго залишатися в шлунку, але вимагають багато часу для травлення. Якщо ви будете вживати їх відразу після їжі, то це може привести до бродіння в шлунку, що викличе таку реакцію, як кислотний рефлюкс.

2. Макарони з сиром

Хоч ця комбінація доволі популярна і любима, але її слід уникати. Макарони багаті крохмалем, час перетравлення якого відрізняється від часу перетравлення білка, що неминуче призведе до бродіння і проблем з травленням.

3. М’ясо і сир

Останнім часом сир став популярним інгредієнтом в будь-яких стравах, в тому числі і м’ясних. Однак таке поєднання містить занадто багато білка в одній страві.

4. Овочі і сир

Дане поєднання призведе лише до здуття живота.

5. Хліб або макарони і апельсиновий сік

Кислота з апельсина знищить фермент, відповідальний за травлення крохмалю, що призведе до проблем з травленням.

6. Банани і молоко

Таке поєднання уповільнює травлення.

7. Фрукти і йогурти

Така комбінація призведе до уповільнення травлення і зашкодить кишковій флорі.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.