6 продуктів для здоров’я жіночих грудей

Статистика раку грудей погіршується з кожним роком. На сьогодні так і не встановлено, чому одні жінки піддаються захворюванню, а інші – ні.

Фактори, що впливають на розвиток захворювання:

– вік,

– генетична схильність,

– ожиріння після менопаузи,

– зайва вага,

– малорухливий спосіб життя,

– зловживання алкоголем,

– пізні пологи.

Підступність захворювання в тому, що на ранніх стадіях воно проходить абсолютно безсимптомно. Першими ознаками наявності пухлини можуть виявитися ущільнення і зміни зовнішнього вигляду молочної залози.

Лікарі стверджують, що при дотриманні профілактичних заходів жінки можуть успішно впоратися з хворобою і не допустити її. Важливе значення для профілактики має правильне харчування. Фахівці виділили шість продуктів харчування, які надають благотворний вплив на стан молочних залоз.

1. Водорості

Морські водорості – багате джерело йоду, тоді як його нестача призводить до підвищеного ризику розвитку раку грудей. Крім того, хлорофіл, що міститься у водоростях, має сильний антираковий вплив.

2. Соя

Продукти з сої, такі як тофу, темпі і місо, містять генистеин. Але слід уникати соєвого м’яса і молока, які містять дуже низький рівень генистеїна.

3. Лук, часник

Часник вважається одним з кращих протиракових засобів. Він містить унікальний елемент – селен, який сприяє виробленню білих клітин крові і викликає руйнування ракових клітин.

4. Гранат

Ці плоди неймовірно корисні для жіночого організму. Гранатовий сік багатий на антиоксиданти, що сприяють придушенню ракових клітин молочної залози. Також гранат багатий речовинами, які блокують синтез естрогену. Цей гормон в надлишку провокує зростання ракових клітин. Додавайте гранат в свій раціон і пийте справжню гранатовий сік.

5. Куркума

Ця спеція має антисептичні та протизапальні властивості. Куркумін, що входить в куркуму, пригнічує активність зростання ракових клітин.

6. Молоко і молочні продукти

Молоко і молочні продукти – це джерело вітаміну D і кальцію. Щоденне перебування на сонці протягом 12 хвилин здатне знизити розвиток раку грудей на 50%.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.