Чи можна пити каву після інфаркту?

Сьогодні постійно ведуться суперечки навколо користі і шкоди кави. Однак беззаперечним є факт, що зловживати кавою не можна навіть здоровим людям.

Найкраще пити каву вранці або в обід, але не ввечері і не перед сном. Якщо вживати каву в великих кількостях, вона може викликати серцебиття, біль у серці, перевтому мозку, нервове збудження і безсоння.

Є люди, надто чутливі до кави, зокрема ті, хто страждає серцевою патологією. Фахівці кажуть, що кава не забороняється в разі спокійного, без ускладнень перебігу інфаркту, якщо він не захопив великої ділянки серцевого м’яза, що не викликав порушення серцевого ритму або розвитку серцевої недостатності. Тобто, якщо після інфаркту не з’явилася задишка, відчуття перебоїв в області серця, періодичного завмирання серця, запаморочення, набряків ніг або в області живота, то чашечка кави з ранку не принесе шкоди.

При лікуванні

Але якщо на лікарняному етапі інфаркт супроводжувався набряком легенів, раптовими порушеннями серцевого ритму, задишкою – ці симптоми свідчать про ускладнений перебіг інфаркту. У такому випадку від кави краще відмовитися.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.