6 натуральних захисників шлунка

У наші дні проблеми зі шлунком стали повсякденним явищем. Підвищена кислотність, рефлюкс, гастрит, газоутворення, неприємні відчуття після їжі. Щоб полегшити стан, багато хто звертається до гастроцитопротекторів. Часто такі ліки ми використовуємо навіть без призначення лікаря. Але якщо приймати їх регулярно, вони можуть привести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Якщо ви відчуваєте проблеми з травленням, краще встановити причину нездужання за допомогою лікаря.

Але перш ніж приймати ліки без рецепта лікаря, краще познайомитися з натуральними «протекторами» шлунка.

1. Яблука

Яблука належать до легкої їжі і добре перетравлюються. Завдяки своїм протизапальним властивостям, вони діють як відмінні «протектори» шлунка. Але для цього їсти їх потрібно з шкіркою. У шкірці міститься пектин, а у м’якоті – гліцин. Це ефективні антацидні засоби. Тому яблука повинні бути регулярно у вашому раціоні. При цьому вони повинні бути вирощені на органіці і без пестицидів.

2. Сода

Сода – це добре, але не кожен організм її приймає, тому потрібно порадитися з лікарем. У той же час не можна заперечувати корисних властивостей соди: лужний ефект, покращує травлення, поліпшує стан нирок і печінки.

Сода – дуже ефективний «протектор» шлунка. Тому при проблемах зі шлунком варто пити розчин харчової соди (1 ч.л. соди на 1 ст. води). Пити після основного прийому їжі.

3. Сік алое вера

Це один з найбільш доступних і ефективних засобів для здоров’я шлунка. Сік алое знімає запалення, допомагає при проблемах шлунка і кишечника, запобігає рефлюксу. Досить буде 3 мл алое вера на склянку теплої води. Пити потрібно, коли охолоне до кімнатної температури після основного прийому їжі.

4. Органічний яблучний оцет

Додайте 1 ч. ложку органічного яблучного оцту на склянку води. Випийте дану суміш перед їжею, вона покращить ваше травлення і запобіжить рефлюксу.

5. Настій ромашки

Мало того, що настій ромашки дуже приємний на смак, він ще допомагає впоратися з проблемами травлення. Ромашка захищає слизову оболонку шлунка від запалень. При цьому настій повинен бути кімнатної температури.

6. Корінь солодки

Мається на увазі не улюблена дітьми солодкість, а саме корінь солодки дуже корисний для здоров’я. Особливо він корисний курцям і тим, хто кинув палити, так як допомагає впоратися з синдромом абстиненції.

Настій кореня солодки можна купити в готовому вигляді в аптеках. Завдяки корисним речовинам, він покриває стінки шлунка своєрідним гелем, який захищає від кислот, що утворюються в процесі травлення.

Як тільки ви налагодите своє харчування, побачите, що ваше самопочуття покращиться.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.