Кориця і лимон – унікальний засіб

Лимон і кориця окремо мають цілу низку цілющих властивостей. Обидва продукти активно використовуються в медицині, кулінарії, косметології.

При цьому мало хто знає, що якщо змішати лимон і корицю, то вийде унікальний засіб від застуди та для вирішення інших проблем зі здоров’ям.

Акне

В 1 чайну ложку кориці додайте кілька крапель лимонного соку. Ви отримаєте пасту, ефективну при акне. Вона має антибактеріальну дію і підсушуюючий ефект. Нанесіть суміш на проблемні ділянки і потримайте 15 хвилин. Потім змийте суміш теплою водою або відваром ромашки.

Артрит

Це хвороба долає мільйони людей по всьому світу. Але щоденний біль в суглобах, що сковує, можна полегшити, приймаючи ефективний засіб. У склянку води додайте 1 чайну ложку меду, дві чайні ложки меленої кориці і часточку лимона. Щоранку натщесерце випивайте даний напій.

Схуднення

Якщо прагнете позбавитися від зайвої ваги, краще будь-яких штучних засобів допоможе лимон з корицею. Лимон є відмінним жироспалювачем, а кориця прискорює метаболічні процеси. У чашку зеленого чаю додайте одну чайну ложку кориці і дві чайні ложки лимонного соку. Пийте такий чай вранці і ввечері.

Кашель і простуда

Лимонний сік має сильні антисептичні властивості, а кориця бореться з інфекціями і вірусами. У поєднанні ці продукти ефективно справляються з грипом і застудою. У чашку улюбленого чаю додайте одну чайну ложку меду. Чай повинен бути не дуже гарячим.

Омолодження

Лимон і кориця – доступні і ефективні засоби, які борються з віковими гусячими лапками і дрібними зморшками. Змішайте одну чайну ложку обліпихової олії, одну чайну ложку меленої кориці і кілька крапель лимонного соку. Легкими масажними рухами нанесіть суміш на обличчя. Залиште маску на 5 хвилин і змийте трав’яним відваром. Таку маску робіть два рази в тиждень і залишайтеся молодими!

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.