6 рецептів народної медицини для лікування кісти яєчника

На даний час гінекологічні захворювання стали зустрічатися досить часто. Зокрема, поширеним станом є кіста яєчника. Причини появи її можуть бути найрізноманітніші, але завжди потрібно своєчасне виявлення і лікування, так як розрив кісти яєчника може закінчитися вельми плачевно.

Сучасна медицина пропонує багато методів лікування кісти яєчника, але вони не для всіх підходять, тому ми пропонуємо звернутися до рецептів народної медицини.

Причини

Кіста – захворювання, викликане змінами в організмі. Причиною її утворення можуть послужити:

– гормональний дисбаланс,

– запальний процес,

– перенесена інфекція,

аборти,

– порушення роботи щитовидної залози.

Кіста – це новоутворення, яке складається зі стінок і порожнини розміром 1,5-7,5 см, іноді – більше. Види кісти можуть бути різні, одні з них вимагають оперативного втручання, інші – медикаментозного, для деяких підходить лікування народними рецептами. Але перед тим як почати лікування, вкрай важлива консультація лікаря-гінеколога для вибору більш ефективного методу.

Фітотерапія – один з найбільш поширених засобів боротьби з кістою яєчника. З трав готують відвари, настоянки і ванночки. Збір приймаються протягом місяця, потім роблять перерву на кілька тижнів. Після перерви можна підібрати інший метод. Важливо перед прийомом того чи іншого збору ознайомитися з можливими протипоказаннями.

1. Ромашка

Ромашка відома як універсальний засіб для лікування кісти яєчника. Вона надає протизапальний і загоювальний ефект. Для терапії беруть ромашку, мати-й-мачуху і буркун по 4 ч.л. Їх заливають двома склянками води, кип’ятять і настоюють близько половини доби. Приймають чотири рази на добу по 50 мл.

Збір ромашки і череди, безсмертника і полину, деревію і оману беруть в рівних пропорціях. На 3 ст. ложки збору необхідно 500 мл окропу. Збір проціджують і настоюють півдоби. Пити по 100 мл вранці, вдень і ввечері. Курс – не більше 3 місяців.

Збір з ромашки, кореня родіоли рожевої, кори калини, ягід горобини і пустирника (всі брати по 2 ст.л.) заливають 500 мл води, кип’ятять, настоюють. Пити перед їжею протягом декількох місяців.

2. Чистотіл

Цю рослину не важко знайти в літню пору на городі. Свіжозрізану траву заливають 1 л окропу в пропорції  1: 3 і п’ють вранці і ввечері по 50 мл. Курс – 2-3 тижні, але не можна перевищувати дозу, так як чистотіл може бути отруйним.

3. Борова матка

Цю рослину можна використовувати, якщо захворювання викликане змінами гормонального фону. Даний засіб можна приймати і при інших жіночих недугах. 4 ст.л. трави залити 1 л окропу, настоювати 5 годин, процідити. Пити 5 разів протягом дня по 1 ст.л.

4. Калина і квітковий мед

Крім того, що ці продукти цілющі, так ще й приємні на смак, на відміну від трав. Змішати в рівній пропорції сік калини і мед. Приймати поступово: перший тиждень – на кінчику чайної ложки, наступну – третина чайної ложки, третій тиждень – 1 ч.л. вранці і ввечері.

5. Перегородки волоських горіхів

Народна медицина часто використовує цей дар природи, так як він багато в чому цілющий, ніж самі плоди горіха. У них міститься велика кількість йоду і вітамінів. Перегородки витягти з горіхів і перемолоти. 5 ст. ложок сировини залити водою і кип’ятити протягом 20 хвилин. Пити двічі в день по півсклянки.

6. Льняна олія

Даний засіб корисний для загального оздоровлення організму жінки, а також для лікування кісти яєчника. При гормональному дисбалансі випивати 1 ст.л. засобу кожен день.

Який би спосіб лікування не був обраний, головне – не забувати регулярно консультуватися з лікарем і проходити УЗД. А терпіння і наполегливість обов’язково будуть нагороджені позитивним результатом.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.