Чим корисний гарбузовий сік?

В епоху популяризації корисного харчування варто звернути увагу на корисні властивості звичних продуктів. Особливо це стосується сезонних продуктів. В осінній період доречним буде гарбуз.

У сучасній кулінарії гарбуз використовується як інгредієнт багатьох страв. І зовсім не даремно, адже він просто рясніє цілющими речовинами, відмовлятися від яких зовсім не розумно. Але при тепловій обробці гарбуз втрачає частину своїх корисних запасів, тому найкращий варіант дієтичного та оздоровчого харчування – гарбузовий сік.

До складу соку гарбуза входить сахароза, солі магнію, калію, кальцію, мідь, цинк, кобальт, залізо, фтор. Крім того, він багатий на вітаміни С, А, Р, Е, К, групи В. Завдяки високому вмісту аскорбінової кислоти, гарбузовий сік має загальнозміцнювальну дію на організм, підтримує імунітет, знижує ризик простудних та інфекційних захворювань.

Застосування в народній медицині

Народна медицина використовує гарбузовий сік як лікувально-профілактичний засіб при багатьох захворюваннях. Пектин, що міститься в гарбузі у великій кількості, покращує кровообіг і обмін речовин.

Гарбузовий сік – сильний антиоксидант, який виводить з організму токсини. Він благотворно впливає на нервову систему, допомагає повернути міцний сон.

Приготування гарбузового соку

Інгредієнти: 500 г гарбуза, 100 г цукру, 1 лимон (за бажанням).

1 спосіб: очистити і нарізати гарбуз, пропустити через соковижималку або натерти на дрібній тертці і віджати крізь марлю.

2 спосіб: очистити і нарізати гарбуз на шматочки, пропустити через соковижималку або тертку. Цукор прокип’ятити в літрі води, додати гарбуз, довести до кипіння, охолодити. Додати до гарбуза сік лимона, все збити міксером або віночком.

Приємного апетиту і будьте здорові!

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.