Водою з-під крана можна промивати рани?

Чим промити рану при травмі? Багато хто вважає, що продезінфікувати рану можна тільки спеціальними засобами, наприклад, перекисом. Однак в результаті недавнього дослідження було встановлено, що звичайною кип’яченою вода з-під крана, придатної для пиття, можна промивати рани, наприклад, на збитих колінах дитини. Вчені запевняють, що при достатньому очищенню води ймовірність зараження інфекцією є мінімальною. Хоча поки що немає досвідчених даних з підтвердженнями підвищення ступеня загоєння або зниження ймовірності занесення в рану інфекції в разі, якщо залишити пошкоджену ділянку шкіри без втручання медицини.

Промивання рани

Очищення рани – важлива частина лікування поранень будь-якого ступеня складності. Довго в медицині йшли суперечки щодо того, як саме має відбуватися дана процедура. В ході дослідження було встановлено, що застосування спеціального хімічного антисептика сприяє швидкому загоєнню рани. Багато хто також рекомендує застосовувати солону воду для промивання рани, але такий підхід, з іншого боку, призведе до вимивання білих кров’яних тілець, які повинні боротися з інфекцією.

Як альтернативу сольовому розчину лікарі рекомендують використовувати звичайну питну воду з-під крана або кип’ячену, яка не підвищує ймовірність розвитку інфекції всередині рани.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.