Що буде, якщо проковтнути жувальну гумку?

Наскільки небезпечно ковтнув жувальна гумка? Скільки часу вона пробуде в шлунку? Чи варто переживати батькам, якщо дитина проковтнула жуйку?

Багато дорослих переконані, що ковтати жувальну гумку небезпечно для здоров’я. Насправді, нічого страшного в цьому немає. Жуйка, як будь-який інший продукт, перетравлюється завдяки ферментам і кислотам, а компоненти, які шлунок не зміг переварити, просто виводяться з організму, причому не склеює кишки, як думають дорослі.

Один нюанс

Є, правда, один нюанс в перетравленні шлунком жуйки – на відміну від перетравлення звичайних харчових продуктів, на перетравлення жуйки піде більше часу. Жуйка може залишитися в організмі на кілька годин або днів довше, але, врешті-решт, також буде виведена.

Так що батькам не варто даремно панікувати і мучити дитину непотрібними перевірками. Реальна загроза жуйки існує, коли вона ще не проковтна. Маленькі діти можуть запросто вдавитися нею. Можливо, батьки тому і придумують історії про те, що трапиться, якщо проковтнути жуйку, щоб відбити охоту у малюків жувати жуйку.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.