Лікування варикозу холодною водою

Варикозне розширення вен – одне з найдавніших захворювань. Ще наложниці фараона були стурбовані опуклими синіми венами на ногах і намагалися позбутися від них радикальним методом – припіканням. У наші дні існує маса методів лікування варикозу: від мазей до оперативного втручання.

У пошуках ефективного лікування німецькі лікарі запропонували додати в комплексну терапію обливання холодною водою.

Як пояснюють фахівці, холодна вода активує мускулатуру стінок вен і впливає аналогічно компресійним панчохам.

Лікування

Терапію холодною водою можна застосовувати в будь-який час доби, наприклад, вранці під душем. Лікарі радять починати обливати спочатку стопи, потім гомілки, поступово просуваючись до пахової зони. Якщо комусь некомфортно повністю обливатися холодною водою, то можна два рази в день обливати тільки ноги. Якщо застосовувати такі процедури регулярно, то вони можуть мати довгостроковий вплив. Холодні обливання тренують вени, запобігаючи їх розширенню.

Водні процедури сприяють зменшенню набряклості, підвищенню тонусу венозної системи, створюють сприятливі умови для венозного відтоку.

Якщо ви зважилися на лікування холодною водою, то попередньо обговоріть його з досвідченим лікарем. Необхідно пам’ятати, що в деяких випадках, особливо при загостренні варикозної хвороби, обливання холодною водою може бути протипоказано.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.