Що таке повноцінне харчування?

Якщо проаналізувати своє харчування і внести деякі корективи – можна продовжити повноцінне життя. Що повинна долати «правильна їжа»? Перш за все – хвороби, викликані неправильним харчуванням; їжа повинна легко просуватися по стравоходу і перетравлюватися; бути смачною, так як несмачна їжа викликає депресію, а смачна їжа – одне з головних задоволень в житті; забезпечувати весь набір необхідних поживних речовин.

Повноцінне харчування має свої правила. Ось деякі з них.

– Їжте різноманітні страви. Вживайте свіжі овочі і фрукти, різні сорти хліба, вироби з круп, білкові і молочні продукти.

– Знижуйте вживання білкової їжі. Білки для організму корисні, але якщо їх багато – така їжа дуже калорійна і перенасичена жирами.

– Скоротіть кількість жирів, особливо тваринного походження. Останні в організмі перетворюються в холестерин, а це веде до твердих відкладень на стінках судин, і як наслідок – до атеросклерозу. Накопичені за десятиліття шлакі, в кінці кінців, перекривають подачу крові і трапляється інфаркт (якщо це відбувається в судинах серця) або інсульт (якщо в судинах мозку).

– Зменшіть вживання цукру. Насправді і без нього багато солодкої їжі: фрукти, сухофрукти, горіхи і т.п.

– Привчайте себе до складних вуглеводи. Суміші фруктів, овочів, сухофруктів, горіхів, цільного зерна, круп і хліба різних сортів – найкорисніше харчування.

– Скоротіть вживання солі. Надлишок її викликає гіпертензію. Замість солі додавайте в страви ароматні приправи.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.