Чому корисно ходити босоніж?

Про те, що ходити босоніж корисно для здоров’я, лікарі кажуть давно. Нещодавно німецькі вчені довели це науково.

Результати дослідження

В ході досліджень було з’ясовано, що ходьба босоніж покращує окислювальні процеси в організмі, допомагає активізувати нервово-м’язові процеси, сприяє насиченню тканин киснем, нормалізує артеріальний тиск. Людина, яка часто ходить босоніж, відчуває прилив сил і енергії. Крім того, вона частіше переживає позитивні емоції, у неї поліпшується настрій, зміцнюється здоров’я.

З цих причин ходьба босоніж особливо корисна для профілактики стенокардії, гіпертонії і багатьох інших захворювань.

Фахівці відзначили, що в ході руху босоніж добре тренується мускулатура ніг, особливо стоп. Майже половина опитаних у віці від 20 до 29 років зізналися, що намагаються ходити босоніж якомога частіше. Виявилося, що босоніж люблять ходити 56,7% дівчаток-підлітків. Але літні люди рідко знімають взуття – тільки 18,2% сказали, що ходять босоніж.

Рекомендації

Лікарі рекомендують частіше ходити босоніж. Але при цьому слід дотримуватися загального правила: поступовість, систематичність і безперервність. Для початку спробуйте ходити босоніж по килиму або дерев’яній підлозі. Коли ноги звикнуть, можна буде переходити на більш нерівні і холодні поверхні, наприклад, ходити по піску, щебінці або гальці.

Вже не за горами літо, а це прекрасна пора і можливість для ходіння босоніж по двору, пляжу, парку, березі річки або озера. Це особливо корисно для організму.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.