Від чого залежить наш зовнішній вигляд?

Є люди, які вважають, що їх зовнішній вигляд на 90% залежить від спадковості і лише 10% – результат їх особистих старань. Але недавно вчені прийшли до висновку, що генетика лише на 30-50% визначає наш зовнішній вигляд, а інша роль належить таким факторам як екологія, шкідливі і корисні звички, харчування, режим дня.

Вплив того, що ми їмо

Ось і виходить, що наша зовнішність залежить від того, що ми їмо, чим дихаємо, як часто займаємося спортом, скільки часу спимо. Хороша екологія, чиста вода, корисна їжа, сприятливе соціальне середовище – все це в комплексі допомагає нашому організму гармонійно розвиватися. Наприклад, доведено, що якщо діти погано харчуються, то виростають нижче закладеного генетикою зросту!

Відомі й такі випадки, коли близнюки, розділені батьками і які виросли в різних середовищах, в зрілому віці сильно відрізнялися один від одного.

Вплив способу життя

Таким чином, від способу життя часто залежить те, старше або молодше ми виглядаємо.

При цьому, не можна не враховувати і роль генів у формуванні зовнішності. При зародженні життя, між собою взаємодіють сильні і слабкі гени. Сильні, як правило, беруть верх над слабкими, що і визначає зовнішність майбутньої людинки. Домінуючими ознаками, найчастіше, стають, темне волосся, очі, шкіра. Так, якщо жінка – блакитноока блондинка, а її чоловік – кароокий брюнет, то, швидше за все, їхня дитина народиться з темним волоссям і очима.

Вплив генетики

Риси обличчя, колір шкіри, очей, волосся – все це закладається в людині під час внутрішньоутробного розвитку. У спадок можуть передаватися і такі особливості зовнішності, як, наприклад, швидке облисіння по чоловічій лінії, структура волосся, зріст і т.п.

Але з віком вплив генетики на нашу зовнішність помітно слабшає, починається старіння. Саме в цей період на нашій зовнішності відбивається той спосіб життя, який ми вели до цього. Недосипання, переїдання, зловживання алкоголем і курінням, нерухомий спосіб життя – все це відбивається на нашому обличчі і фігурі.

Ось і виходить, щоб бути привабливим довгі роки, необхідно замислюватися над цим з молодості, а не звинувачувати в своїх недоліках природу!

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.