Що їсти при антицеллюлитній дієті?

Целюліт – досить неприємна проблема, про яку багато говорять в останні десятиліття. Особливо псує настрій і зовнішній вигляд целюліт жінкам, в той час як тенденції моди вимагають струнких і підтягнутих тіл.

Виникнення целюліту

Лікарі пояснюють целюліт як нерівномірний розподіл жирової тканини, яка збирається на стегнах, сідницях, ногах і руках у вигляді горбків. За статистикою, 85% жінок страждають целюлітом. Причини появи целюліту пов’язані з поганим харчуванням, ожирінням, малорухливим способом життя. Деякі фахівці схиляються до думки, що це природний процес в організмі здорової жінки. Але як би не було, неестетичний вигляд «апельсинової кірки» на тілі не потішить жодну жінку, а тому слід звернути увагу, в першу чергу, на свій раціон. Можливо, прийшов час застосувати антицелюлітну дієту.

Спеціальна дієта

Використовувати антицелюлітну дієту можна кілька разів на рік. Дуже важливо після закінчення дієти дотримуватися правильно харчування хоча б шість місяців, щоб закріпити результат. Отже, дієта включає в себе п’ятиразове харчування:

– сніданок (360 ккал),

– другий сніданок (близько 120 ккал),

– обід (приблизно 420 ккал),

– полуденок (приблизно 60 ккал),

– вечеря (близько 240 ккал).

Доповнення до дієти

Можна здогадатися, що меню антицеллюлитної дієти включає в себе в основному овочі, фрукти і ягоди (яблука, грейпфрут, малина, полуниця). Овочі, в основному, повинні бути зеленого забарвлення. Також це повинні бути продукти, що містять вітамін С і клітковину, легкозасвоювані, наприклад, риба, пісний сир, рис, біле м’ясо, продукти, що містять калій (помідори, салат, картопля).

Дієта, що містить петрушку, селеру, кавун, полуницю і вишню, діє як сечогінна. Обов’язково включення в раціон вуглеводвмісних продуктів – коричневий рис, вівсяна і гречана крупа.

У боротьбі з целюлітом корисні жири з сімейства Омега-3 (риб’ячий жир, лляне масло – 6 г в день), Омега-6 (горіхи, насіння гарбуза і соняшника, смородина – близько 1,5 г на добу), Омега-9 (авокадо, кунжут, оливкова олія).

Страви для антицелюлітного меню повинні бути приготовлені на пару або запечені. Ні в якому разі не можна вживати смажену їжу. Обов’язково треба випивати 1,5-2 л негазованої мінеральної води в день, вона вилуговує з організму всі токсини. Дуже корисний насичений антиоксидантами зелений чай, який допоможе прискорити обмін речовин. Зелений чай потрібно чергувати з натуральним апельсиновим і морквяним соком.

Антицелюлітна дієта вже довела свою ефективність. Але варто твердо вирішити, що ви хочете позбутися целюліту, а значить неприпустимі продукти фаст-фуду, цукерки, білий хліб, сіль, цукор, підсолоджені напої. А якщо відмовитися від куріння, алкоголю і неконтрольованих доз кави, то ефект від дієти буде видно вже скоро.

Головним завданням антицеллюлитної дієти є підвищення обміну речовин, очищення організму від токсинів, позбавлення від накопичених запасів і зайвої рідини.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.