Як схуднути і наростити м’язову масу?

Більшість дівчат мріють бути худенькими і стрункими, але при цьому, щоб тіло було підтягнуте, з подкаченний м’язами. Хлопці також прагнуть скинути животик і перетворити його в м’язові кубики. Однак будь-який тренер скаже, що за пару занять неможливо прибрати жир і набрати м’язову масу. Вся справа в тому, що наш організм не може одночасно скидати вагу і будувати м’язи.

Закономірність

Існує закономірність: спочатку треба схуднути, потім – набрати м’язову масу. Коли тіло втрачає вагу, зменшується м’язова маса, а коли ми починаємо працювати над м’язами, з’являється трохи жирку. Справа в тому, що жир є резервним матеріалом для організму, який може перероблятися і перетворюватися в енергію, але витрачати його організм не поспішає, поки є запаси вуглеводів.

Схуднення

Щоб схуднути, необхідно споживати менше калорій, щоб було мало вуглеводів, тоді організм почне витрачати жир для відновлення енергії. Також важливо вживати достатню кількість білків для поповнення запасів енергії. При цьому, надходження енергії з їжі повинно бути менше тієї кількості, який необхідно витратити при тренуванні. Коли настає дефіцит калорійності, починається вироблення гормонів як передумова розщеплення жирів. Уже розщеплений жир служить будівельним матеріалом для відновлення енергетичного балансу.

Набір м’язової маси

Щоб наростити м’язову масу, необхідно ретельно продумати збалансований раціон, що містить білки і вуглеводи в точній кількості, необхідній для будівництва м’язів, що не більше, не менше. Так Ви позбавите організм шансу відкласти жир, а весь матеріал і енергія підуть на м’язову масу. Якщо калорій мало – м’язи в спортзалі рости не будуть, але процес схуднення почнеться.

Якщо Ви поставили собі за мету перетворити свою фігуру, починайте з схуднення. Вже через 4-6 місяців можна буде починати нарощування м’язової тканини. Для схуднення підійдуть такі види спорту як аеробіка, плавання, пілатес, йога. Для будівництва м’язів відмінно підійдуть тренажери.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.