Про що може розповісти набряклість обличчя?

Подивившись вранці в дзеркало, багато людей споглядають набрякле і пом’яте обличчя, як після бурхливої ночі. Однак причин набряклості може бути кілька: від недостатнього вживання води до проблем з серцем. Замаскувати набряклість складно, тому треба знати, як боротися з цією проблемою. Більш того, набряклість може бути симптомом серйозних порушень в роботі організму.

Сам по собі набряк являє собою рідину, яка затрималася в тканинах, точніше в міжклітинному просторі. Якщо говорити про лице, то це місцевий набряк. Існує цілий ряд захворювань, які можуть привести до появи даного симптому.

До місцевого набряку обличчя можуть привести такі причини:

– надмірне вживання солоної їжі,

алкоголь,

-багато випитої кави або чаю,

– нестача води в організмі,

– переїдання на ніч,

-нестача нічного сну,

– перевтома,

токсикоз при вагітності.

Позбутися від набряклості обличчя, викликаними цими причинами, можна, якщо підкоректувати раціон харчування і спосіб життя.

Але якщо ви впевнені, що досить висипаєтеся, не вживали з вечора алкоголь,  не пили багато кави і чаю і т.п., а набряки все одно з’являються, необхідно проконсультуватися з лікарем, який допоможе визначити причину даного симптому.

Набряклість обличчя – прямий натяк організму на те, що з ним щось не так.

Є ряд захворювань, які можуть супроводжуватися набряками:

– захворювання нирок,

– алергічні реакції,

– тромбоз верхньої порожнистої вени, яка «спускається» в праве передсердя з голови,

– запальні процеси,

– збої в роботі ендокринної системи,

– інфекції придаткових пазух,

– підвищений артеріальний тиск,

– хронічні захворювання дихальних пазух,

– пухлини,

– порушення роботи сечового міхура.

Набряклість в певних ділянках обличчя може з’явитися після видалення або лікування зуба. У цьому випадку необхідно звернутися до лікаря, так як набряк може бути викликаний алергічною реакцією або може свідчити про інфікування рани. Якщо набряк супроводжується задишкою – це серйозний привід викликати швидку допомогу, щоб уникнути ядухи.

Домашні методи лікування

Якщо все-таки набряклість обличчя викликана якимись з перерахованих на початку причин, її можна зняти простими домашніми методами.

1. Прикладіть до набряклого обличчя ватні тампони, просочені міцно завареним зеленим чаєм на 10-15 хвилин.

2. Ще один компрес – корінь петрушки перекрутити на м’ясорубці, обернути марлею отриману суміш і накласти на очі на 10 хвилин.

3. Контрастний душ для обличчя (почергове умивання гарячою і холодною водою) дуже ефективний.

4. Прикладіть до обличчя натерту сиру картоплю, і набряк зійде через 20 хвилин.

5. Допоможе при набряках відвар ромашки, пелюсток троянд або чистотілу. До речі, такі відвари здійснюють також заспокійливу і омолоджуючу дію на шкіру.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.