Поведінка чоловіків залежить від жіночих гормонів?

Від чого залежить характер чоловіка? Вчені вважають, що вплив на поведінку представників сильної статі надають як чоловічі, так і жіночі гормони. У першу чергу, для чоловіків важливий тестостерон, тоді як для поведінки жінок – естроген. Але вчені провели нове дослідження, яке суперечить цьому переконання. Нові дані показали, що жіночі гормони надають більший вплив на поведінку чоловіків.

Як відомо, естроген і тестостерон необхідні для формування поведінки чоловіка. Так відбувається у багатьох хребетних. Але досі їх взаємодія не вивчена до кінця. Вчені говорять, що раніше вплив жіночого гормону естрогену на поведінку чоловіка недооцінювався.

Висновки вчених

Провівши ряд дослідів на гризунах зі зміною генотипу, експерти прийшли до висновку, що естроген, рівень якого в організмі чоловіків досить низький, може бути «отриманий» з тестостерону. Цей «перевтілений» естроген в мозку чоловіків відповідає за численні чоловічі вчинки.

За останніми даними наукових досліджень, естроген маскулінізує («омужнює») рефлекси, відповідальні за взаємодію з протилежною статтю, боротьбу за територію, войовничість, а зв’язка естрогену з прогестероном впливає на їх типовий рівень і ступінь, в якому вони виявляються.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.