Як і навіщо робити самомасаж живота?

Якщо ви страждаєте від проблем шлунково-кишкового тракту, спробуйте вирішити їх за допомогою самомасажу. Техніка масажу живота використовується з давніх часів. Самомасаж допомагає вгамувати біль у животі, зняти стрес, поліпшити загальний стан травної системи.

Зробити самомасаж живота не так важко, як саме – читайте нижче.

Всього п’ять хвилин на день підвищать якість життя, дозволивши впоратися з проблемами травлення.

1. Ляжте на тверде ліжко або на підлогу, постеливши на ньому килимок.

2. Контакт зі шкірою живота дуже важливий, тому треба звільнитися від одягу.

3. Розігрійте руки, потерши їх одна об одну протягом 15 секунд.

4. Покладіть пальці на пупок і, натискаючи, тріть так, щоб рухи не викликали больових відчуттів, повільно описуючи кругові рухи, переміщаючись все далі від пупка.

5. Зосередьтеся на теплі, яке поступово наростає в області живота, продовжуючи масаж. Зробіть близько 40-50 кругових рухів.

Як бачите, нічого складного!

Самомасаж живота рекомендується робити два рази на день – після пробудження і перед відходом до сну. Вже через тиждень регулярних процедур ви помітите поліпшення.

Чим корисний самомасаж живота?

1. Позбавлення зайвої ваги. Масаж допомагає позбутися від запорів, крім того, покращує травну функцію. Часто саме уповільнення обміну речовин стає перепоною на шляху до схуднення.

2. Позбавлення від здуття і запорів. Здуття є часто результатом збоїв в обміні речовин. Самомасаж живота допомагає регулювати метаболічну функцію і запобігає накопиченню відходів в організмі.

3. Загальне поліпшення роботи травної системи. Стимулюючи циркуляцію крові в області живота, травна система буде щодня працювати максимально ефективно.

4. Позбавлення від менструальних болів. Самомасаж живота з аромамаслами для жінок допомагає позбутися менструальних болів, якщо почати її за тиждень до критичних днів.

5. Покращує настрій. Самомасаж живота, як і інші форми масажу, допомагає розслабитися, зняти стрес і підняти настрій.

Якщо ви відчуваєте дискомфорт чи біль у спині, наші кваліфіковані масажисти готові надати вам ефективну допомогу. Ми пропонуємо індивідуальний підхід та професійний масаж для полегшення напруги, відновлення гнучкості та зняття болю.