Що пропонує народна медицина для розрідження крові?

Давно відомо, що густа кров загрожує утворенням згустків і тромбів в судинах, а це загрожує дуже небезпечними наслідками, такими як, тромбофлебіт, інфаркт і т. д.

Багато хто шукає порятунок у аспірині, який володіє розріджуючими властивостями. При цьому мало хто знає, що крім користі аспірин може завдати і шкоду. Закріплюючись на стінках шлунка, шматочки аспірину в’їдаються в нього, утворюючи виразки. Народна медицина пропонує цілий ряд природних замінників аспірину, зокрема листя малини і чорної смородини.

Саліцилова кислота

Саліцилова кислота міститься в багатьох фруктах і овочах, але, на жаль, в кількості, недостатній для згортання крові.

Важливо пам’ятати про те, що для розрідження крові слід знизити вживання харчових продуктів, багатих вітаміном К, які, навпаки, сприяють згортанню. У першу чергу, це плоди чорноплідної горобини, шпинат, салат і інша зелень.

Які продукти сприяють розрідженню крові?

Жир риби не тільки розріджує кров, але і розсмоктує вже наявні тромби і склеротичні бляшки. Лікарі рекомендують вживати жирну рибу не менше 3-4 разів на тиждень.

Збагатіть свій раціон продуктами, багатими йодом. Обов’язково їжте морську капусту. Це зменшить в’язкість крові і підвищить тонус судин.

Така речовина як таурин також сприяє розрідженню крові і нормалізації тиску. Він міститься в морепродуктах і морській рибі, а також у волоських і мигдалевих горіхах.

Часник також зменшує в’язкість крові, а разом з ним диня, грейпрфрут, червоний болгарський перець і помідори.

Перець чилі містить вітаміни А і Е, калій і фолієву кислоту, які також розріджують кров.

Трава доніка, гінкго білоба, черешня і вишня – відмінний засіб для розрідження крові. Відмінний засіб також – келих вина в день з їжею.

Свіжовичавлений апельсиновий сік, не більше 120 мл на день, не тільки розріджує кров, але і є джерелом вітаміну С. Але апельсиновий сік протипоказаний при виразковій хворобі і гастриті з підвищеною кислотністю.

Розріджує крові і пророщена пшениця. Треба щодня з’їдати не менше 1 ст. ложки пшениці, бажано додавати її в овочеві салати.

Кориця та імбир також володіють властивостями розрідження крові. Візьміть свіжий корінь імбиру і щіпку кориці, 1 ч. л. зеленого чаю. Залийте все окропом і дайте настоятися, процідіть, додайте лимон і мед за смаком. Випити протягом дня.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.