Чому не можна відразу після пологів перерізати пуповину?

Здоров’я людини починається з її зачаття і народження, а пологи – початок майбутнього здорового способу життя. Тому батьки повинні взяти на себе повну відповідальність за пологи і підготовку до них. Дуже важливо заздалегідь з’ясувати всі численні деталі, однією з важливих серед яких є перерізання пуповини.

Як відомо, дитина в утробі матері з’єднана з плацентою пуповиною, в середині якої проходять дві артерії і одна вена.

Сучасні дослідження

У традиційних пологах перерізання пуповини відбувається відразу ж після народження дитини. Але зараз лікарі запевняють нас, що пуповину не можна перерізати відразу!

Вчені відібрали 400 немовлят, одній групі з яких відрізали пуповину відразу після появи на світ, а інший деякий час дозволили бути пов’язаними з багатою киснем і живильною плацентою.

Після закінчення чотирьох місяців у всіх малюків взяли аналіз крові на рівень вмісту заліза. У результаті виявилося, що у малюків, у яких відразу перерізали пуповину спостерігається дефіцит заліза в організмі, а ось ті, хто ще якийсь час був приєднаний до плаценти, виявилися набагато здоровіші за своїх ровесників.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.