Хто більш емоційний: жінки чи чоловіки?

Прийнято вважати, що представники чоловічої статі більш товстошкірі в порівнянні з жінками. Їх складно розжалобити, вони не такі сентиментальні. Проте вчені з Великобританії спростували чоловічу черствість в ході дослідження.

Для експерименту були запрошені 15 чоловіків добровольців і така ж кількість жінок. Піддослідним запропонували розглянути картинки на різні тематики.

Результати експерименту

Поки учасники розглядали картинки, експерти фіксували документально всі фізіологічні відповідні реакції. Для дослідження були застосовані спеціальні електроди, які були прикріплені до пальців піддослідних. Фахівці визначили, що чоловіча реакція на зображення була більш сильною, ніж жіноча. Більше того, пані проявляли емоційність лише тоді, коли дивилися зворушливі картинки, інші ж викликали чутливість лише у чоловіків.

Потім учасникам запропонували пройти анкетування, щоб вони самі оцінили свої емоції. Результат виявився цілком очікуваним: чоловіки не дуже бажали визнаватися у своїй сверхемоційності, хоча показання приладів чітко це показували.

Експерти вважаються, що гендерні стереотипи про сентиментальних жінок і невразливих чоловіків підкріплюються в суспільстві за допомогою ЗМІ. Ми звикли перебільшувати відмінності між чоловіками і жінками, насправді ж сильні і мужні чоловіки бувають набагато більш м’якими і емоційними, ніж тендітні жінки.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.