Що відбувається в організмі під час молитви?

Протягом століть релігія є предметом дискусії в науковому світі. У наше століття наукових відкриттів, коли люди мають можливості все перевірити, досліджувати і розібрати на частини, а не просто прийняти на віру, багатьом цікаво знати, як впливає на людину молитва. Просте чи це самонавіювання або засіб зв’язку з вищими силами, які управляють людською долею?

Результати досліджень

Вчені з Данії, досліджуючи реакцію мозкової діяльності під час молитви, проаналізували електроімпульси і зробили висновки, що ті, хто молиться з проханнями, сприймають Бога як реальну особистість, а коли вони звертаються з завченою молитвою, картина виглядає інакше. У дослідженні взяли участь віруючі, які почали звертатися до Бога з молитвами. А потім їх попросили звертатися з проханнями до вигаданих істот. У результаті виявилося, що звернення до міфічних істот на противагу Богу прилади зареєстрували як фіктивне.

При зверненні до Господа своїми словами, під час молитви в мозку виникали ті ж імпульси, що і при розмові з близькими людьми. Учасники експерименту навіть намагалися уявити реакцію співрозмовника на їх слова, і прилади вказували на імпульси, як при розмові з живою людиною. Ефект же від завченою молитви був такий же, як і від вчиненого вірша – були задіяні ті ж ділянки мозку.

Найдавніша оздоровча практика аюрведа вчить, що молитва сприяє поліпшенню енергетики та здоров’я, надає психологічну допомогу. Вивчаючи цей ефект, вчені встановили, що молитва будь-якої релігії має одну загальну властивість: частота її коливань дорівнює 8 герца, що відповідає частоті коливань магнітного поля Землі. Цим пояснюється і цілющий вплив молитви на організм.

В ході іншого дослідження вчені з’ясували, що молитва переводить режим роботи людського мозку в альфа- і тета-діапазон. Ці ритми сприяють звільненню від стресу, призводять до розслаблення, прискорюють відновні процеси організму, покращують кровопостачання мозку, загострюють інтуїцію.

Як говориться в Біблії: «Хто вірить – той рятується».

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.