Чому не можна видавлювати прищі?

Крім шкідливих звичок куріння, алкоголю, вживання солодкого, малорухливого способу життя, які впливають на красу й здоров’я, не менш шкідливою є звичка видавлювання прищів.

Багато хто у повсякденному житті часто допускають таку помилку, часом усвідомлено, вважаючи, що нічого страшного і непоправного не станеться. Але така шкідлива звичка може зашкодити не тільки зовнішньому вигляду, але і здоров’ю.

Самостійне видавлювання прищів мануальним шляхом загрожує проникненням інфекції, що тягне за собою появу все нових і нових прищів.

Загальна інформація про прищ

Прищ – це запалена ділянка шкіри, що сигналізує, що організм включив захист від проникнення інфекції всередину епідермісу. Гній, який скупчився в прищі – це мікроорганізми, які вже впоралися зі своєю захисною функцією. Коли прищ піддається механічному видавлюванню, цей гній вивергається з тканини. Але слід розуміти, що якщо видавити гній з вже дозрілого прища, процедура може закінчитися успішно і запалення на шкірі поступово згасне. Але якщо при стисненні тканини пошкодити захисний бар’єр навколо ранки, то в неї можуть потрапити бактерії з гною і крові, які проникнуть до венозних судин і, в підсумку, приведуть до закупорки судини. А це загрожує навіть летальним результатом.

Лікування

Якщо прищі з’являються рідко і вони поодинокі, то не варто з ними проводити яких-небудь маніпуляцій взагалі. Через два-три дні від них не залишиться й сліду. Але якщо прищі є частою проблемою, то лікування повинно полягати не в видавлюванні, а в застосуванні спеціальних засобів і методів. Перш ніж починати лікування, необхідна консультація лікаря-дерматолога.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.