Які продукти усувають поганий запах з рота?

Зовнішній вигляд, гарна посмішка в наш час мають важливе значення для досягнення життєвого успіху. Також ми завжди повинні пам’ятати про свіжість дихання, хоча про це нам не дає забути телевізійна реклама: ароматні жувальні гумки, ефективні зубні пасти або освіжувачі ротової порожнини обіцяють зберегти ваш імідж протягом усього дня. Дійсно, поганий запах може відштовхнути оточуючих від людини, та й самій їй зіпсувати настрій. Але чи можна обійтися без хімізованих засобів і позбутися від неприємного запаху з рота за допомогою натуральних продуктів?

Щоб позбутися від поганого запаху з ротової порожнини, необхідно зрозуміти його причину. Але розбиратися слід у кожному конкретному випадку. А поки що можна перешкодити смороду за допомогою ряду продуктів.

1. Зелень і прянощі

Наприклад, петрушка найкраще нейтралізує неприємний запах з рота. Також полин, коріандр, евкаліпт, м’ята, розмарин і кардамон допоможуть позбутися неприємності. Для посилення ефекту ці трави слід жувати або заварювати як чай.

2. Овочі та фрукти, багаті клітковиною

Це, в першу чергу, селера, яблуко і морква. Вони викликають рясне слиновиділення, здатне видалити дрібні залишки їжі, які, швидше за все, і є джерелами неприємного запаху.

3. Йогурт

В ході недавнього дослідження було встановлено, що при регулярному вживанні йогурту в роті знижується рівень сульфіду водню, який і служить головною причиною запаху. При цьому йогурт слід вибирати правильно: він повинен бути без цукру і з вмістом лише натуральних компонентів.

4. Продукти, що містять вітамін С

Допоможуть кавуни, ягоди, цитруси та ін. Ці продукти створюють в ротовій порожнині умови, несприятливі для росту бактерій.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.