На що вказують онімілі пальці рук?

При відчутті оніміння пальців рук треба перевірити стан судин, нервів рук, нервових закінчень шийного відділу, внутрішніх органів.

На руках людини розташовано кілька зон, в яких може виникнути розлад чутливості шкіри у вигляді оніміння. Досвідчений лікар по цих зонах може приблизно визначити причину оніміння пальців рук. Але все-таки буде корисним знати основні зони оніміння і причини, що їх викликають.

Якщо німіє великий і вказівний або вказівний і середній пальці, це може свідчити про захворювання шийних хребців або міжхребцевих дисків, які здавлюють нервові корінці. Разом з онімінням людина може відчувати слабкість пальців і навіть біль в області зовнішнього боку передпліччя або плеча.

При частому оніміння мізинця і безіменного пальця, частіше лівої руки, особливо в нічний час, може вказувати на захворювання серця. Біль від мізинця може поширюватися на внутрішню сторону передпліччя.

Як та коли відбувається

В кінці зими-початку весни може спостерігатися розлад чутливості кінчиків пальців обох рук. Це може говорити про брак вітаміну А і вітамінів групи В. У людей старше 45 років дефіцит цих вітамінів може призводити до появи ранніх ознак атеросклерозу судин рук, який проявляється онімінням кінчиків і цілих пальців рук.

При зловживання алкоголем і курінням, нервова система піддається хронічній інтоксикації, тому в людини рано чи пізно відбувається оніміння вказівного, середнього і великого пальців з боку долоні, а поширюватися це відчуття може на передпліччі.

Якщо онімів вказівний і середній палець з тильної сторони долоні, а відчуття поширюється на зовнішню сторону руки і супроводжується загальною слабкістю і болем кисті руки, це може вказувати на захворювання ліктьового суглоба або поразку нервового сплетення плеча.

Важливо розуміти, що оніміння пальців рук – це тільки симптом іншого захворювання. Тому не варто самостійно ставити собі діагноз, а краще звернутися за допомогою до фахівця, який і виявить справжню причину нездужання.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.