Як вивести пігментні плями в домашніх умовах?

Представниці прекрасної статі у віці за 30 років часто стикаються з появою пігментних плям на обличчі. Звичайно, таке явище більшість з них засмучує, і вони тут же стають клієнтами салонів краси, де їм обіцяють привести колір обличчя в норму. На жаль, в більшості випадків ефект від таких процедур невеликий або короткочасний. Адже коли запускається процес старіння організму, ситуацію погіршують гормональні порушення, захворювання внутрішніх органів та ін.

Однак не варто впадати у відчай. Часто ми не помічаємо самих звичайних засобів, готових прийти на допомогу і які не вимагають великих фінансових вкладень. За допомогою трав, соків фруктів і овочів в комплексі з медичними засобами пігментні плями можна усунути.

Отже, пропонуємо кілька порад, як вивести пігментні плями в домашніх умовах.

Якщо ви задалися метою відбілити шкіру обличчя, повинні запастися терпінням, тому що процес цей тривалий, вимагає комплексного підходу. Щоб вирівняти тон шкіри, необхідно протягом 3-4 місяців доглядати за собою, застосовуючи лосьйони, скраби і маски, приготовані на основі трав, соків овочів і фруктів з відбілюючими властивостями.

Перший крок у боротьбі з пігментацією – очищення шкіри. Тільки якісний пілінг обличчя видалить з поверхні шкіри ороговілий шар епідермісу і проникне в нижні шари епідермісу, зменшуючи прояв пігментних плям.

1. Відбілюючий скраб на основі мигдалю і лимона

Візьміть півсклянки мигдальних горіхів, 1 ст. ложку лимона, 1 ст. ложку кефіру. Горіхи залийте окропом і дайте постояти. Потім воду злийте, а розм’якшений мигдаль пропустіть через м’ясорубку, додавши лимонний сік і кефір. Нанесіть отриману масу на обличчя круговими рухами, особливу увагу приділивши потемнілим ділянок шкіри. Змийте через 5 хвилин.

2. Маска з петрушки

Така маска допоможе підвищити еластичність шкіри і зменшить прояв пігментних плям. Подрібніть свіжу зелень і накладіть отриману кашку на проблемні місця. Через 30 хвилин вмийтеся теплою водою.

3. Відвар з петрушки

Про користь кубиків льоду для тонізації обличчя чули багато хто. Цей засіб можна використовувати і тим, хто бореться з пігментацією, але замість води потрібно заморозити відвар петрушки.

4. Відвар з листя золототисячника

Взяти дві жмені листя золототисячника і залити 3 літрами води. Поставити на вогонь і кип’ятити до тих пір, поки не залишиться половина від початкового об’єму рідини. Дати відвару охолонути і використовувати для протирання обличчя 2-3 рази на день.

5. Маска на основі перекису водню

Цей домашній засіб добре себе зарекомендував для відбілювання, але ним не варто зловживати власницям сухої і схильною до подразнення шкіри. Використовувати таку маску можна 1-2 рази на тиждень. Візьміть 1 білок курячого яйця, 20 крапель перекису водню. Добре збийте білок і додайте в піну перекис. Нанесіть масу на попередньо очищену шкіру, уникаючи попадання на брови і волосся. Змийте теплою водою через 15 хвилин.