5 простих засобів від шрамів і рубців

Відоме твердження «Шрами прикрашають чоловіків» зовсім не втішить жінок, у яких в силу якихось обставин залишилися не естетичні шрами чи рубці на шкірі. Та й багато хто з сучасних чоловіки прагне до презентабельного зовнішньому вигляду, а тому не проти позбутися від пари-трійки застарілих рубців. Але чи так це просто?

Застарілі рубці видалити повністю не вдасться навіть хірургічним шляхом. Тільки дорога і складна операція з пересадки великої ділянки шкіри здатна виправити ситуацію. Але щоб не допустити цього, проблему треба вирішувати, поки шрами ще свіжі. Тоді з ними можна впоратися за допомогою деяких народних засобів.

Треба відразу зазначити, що для видалення шрамів і рубців в домашніх умовах знадобиться час і терпіння. У той же час народна медицина
пропонує безліч засобів, які можна використовувати з цією метою. Необхідно зупинитися на кількох засобах і користуватися ними до тих пір, поки не буде досягнутий результат.

Звичайно, можна в аптеці вибрати спеціальні мазі або гелі. Але навіщо платити чималі гроші за те, що можна зробити абсолютно безкоштовно? Крім того, всі дорогі креми – всього лише штучні замінники натуральних, які ви можете приготувати самі.

1. Сік ріпчастої цибулі

Цибулевий сік містить ферменти, які запускають процеси регенерації шкіри. Попередньо розпаруйте шкіру в області рубця і кілька разів на день змащуйте уражене місце соком цибулі. На ніч робіть компрес з печеної цибулини. І так щодня протягом декількох місяців. Будьте готові до того, що результат відразу ви не побачите, але він обов’язково буде при регулярності процедур.

2. Насіння дині

Маска з динного насіння добре розгладжує рубці. Висушіть його, перемеліть в порошок, додайте трохи яєчної шкаралупи. Отриманий порошок перемішайте з оливковою олією і прикладайте цю кашку на ніч як компрес. Через місяць буде помітний результат, а якщо ви «протримаєтеся» два місяці, то зможете домогтися повного зникнення рубця.

3. Мед

Мед треба втирати в рубцьовану шкіру двічі на день. Після декількох місяців такої процедури можуть помітно згладитися навіть застарілі шрами.

4. Парафін або бджолиний віск

Теплий парафін добре розгладжує шкіру. А з бджолиного воску можна зробити мазь: одна частина воску і три частини соняшникової олії. Масло нагріти і в ньому на водяній бані розтопити віск. Застосовувати в холодному вигляді, втираючи в рубці.

5. Огірок, банан, лимон

Паралельно з компресами і масками дуже корисно щодня змащувати рубцьовані ділянки шкіри шматочком огірка, банана або часточкою лимона.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.