Як вгамувати біль підшлункової залози?

Якщо вас турбує біль в підшлунковій залозі, то можна говорити про наявність панкреатиту. Побороти біль можна, але робити це краще за допомогою лікаря. Самолікування в такому випадку загрожує запальним процесом, який може перейти в некроз тканини, що викличе серйозні наслідки.

Багато людей, відчувши біль в підшлунковій, звикли справлятися з ним самостійно. Деякі бояться, що виклик «швидкої допомоги» закінчиться для них лікарняним ліжком, інші просто сподіваються на авось. Але в будь-якому випадку краще хоча б подзвонити до свого лікуючого лікаря і проконсультуватися з приводу необхідних препаратів.

Допоможе зняти різкий біль в підшлунковій прийом но-шпи. Цей препарат на сьогоднішній день можна назвати єдиним, який не вчиняє агресивного впливу на органи травлення. Но-шпа зніме спазми і розширить протоки підшлункової, що трохи полегшить стан. Якщо біль з’явився після щільного обіду, треба промити шлунок, випивши велику кількість води.

Сьогодні в аптеках є такі препарати як «Панкреатин», «Фестал» або «Мезим», які володіють легким знеболюючим ефектом. До складу таблеток входять ферменти, які виробляє підшлункова залоза.

Якщо біль сильний, в якості екстреної допомоги використовуйте грілку з льодом або змочений у крижаній воді рушник, попередньо поміщений в морозильну камеру на 10 хвилин. Такий холодний компрес прикладіть до лівого боку і повторюйте процедуру до зняття больового синдрому.

Наявність панкреатиту вимагає дотримання відповідної дієти. Перші два дні краще поголодувати, пити тільки лужну мінеральну воду. З третього дня поступово можна вводити в раціон овочі, курку і рибу. Виключіть з раціону всі шкідливі продукти (смажене, жирне, гостре, фаст-фуд). Так ви допоможете підшлункової відновити свої функції.

Як тільки відчуєте силу, обов’язково відвідайте лікаря і пройдіть УЗД травної системи.