Чому у жінок ростуть вусики?

Не самий бездоганний зовнішній вигляд часто псує настрій жінкам. Але якщо очі і губи можна підфарбувати, прищ, що з’явився, замазати коректором, то що робити зі зростаючими вусиками? Чому вони ростуть?

Що ви можете сказати про своє ставлення до оточуючих і до життя взагалі?

Ви агресивні, запальні і непохитні, часто працюєте при навантаженнях, які і чоловікам не під силу? І це при тому, що раніше ви воліли залишатися в тіні, вели скромне і розмірене життя. У чому причина такої зміни в поведінці? Наявне підвищення рівня тестостерону – чоловічого гормону. Це робить жінку більш наполегливою у своїх бажаннях, вона першою проявляє ініціативу, а нерідко пригнічує оточуючих своєю владністю.

Перенасиченість організму чоловічим гормоном викликає у жінок бажання боротися. Не в прямому сенсі, звичайно, а саме в сенсі пригнічувати і панувати. Дана калька поведінки запозичена з первісного часу, коли необхідно було перемогти суперника, щоб вижити і захистити потомство. У наші дні жінка, перебуваючи в умовах домінування, отримує емоційне задоволення або збудження. Рівень тестостерону в її крові підвищується, коли вона досягає успіху, а це породжує в ній бажання перемагати знову і знову. Тестостерон підтримує в жінці стан переможниці.

У чоловічому організмі тестостерон вважається провідним гормоном, а в надлишку у жінок він вказує на гормональний дисбаланс.

Якщо у жінки з’являється помітне волосся над верхньою губою, починають покривати нижню частину живота, ростуть на підборідді і навіть в районі грудей, то це явна ознака формування чоловічих рис, викликаних надлишком тестостерону. Причому ці волосся не Пушкова, ледве помітні, які в нормі покривають все тіло, а більш жорсткі, довгі і товсті.

Надлишок тестостерону крім інтенсивного росту волосся може стати причиною нерегулярного циклу і навіть безпліддя.

Причиною такого порушення гормонального рівня може стати дисфункція наднирників або яєчників, серйозні гінекологічні захворювання.