Чому ростуть живіт і сідниці?

Науково-технічний прогрес приніс чимало користі людству, проте водночас він зіпсував наші фігури. Сидячий спосіб життя підкидає людині чимало проблем, про які на перших порах можна навіть не підозрювати. Причому негативні наслідки, що відбиваються на фігурах, диференціюються за статевою ознакою: у чоловіків росте живіт, у жінок – попа.

Випираюче черевце – злободенна тема, яка турбує останнім часом багатьох чоловіків.

Причому хвилювання ці не безпідставні. З вигляду здається, що чоловіче черевце нічим не відрізняється від жіночого, на ділі у сильної статі жир вибирає особливі місця залягання – в ​​самум нутрі організму. Тобто позбутися його не так і просто.

Жир в чоловічому животику розташовується, як правило, навколо кишечника, в органі з назвою сальник, який в один прекрасний момент починає жирувати, виробляючи самий противний жир – вісцеральний. Вигнати його з організму практично неможливо.

Крім того, чоловічий жир відрізняється від жіночого ще й тим, що занадто негативно впливає на здоров’я. Починає пустувати серце, барахлять легені, печінка та інші важливі системи організму. Чоловіки з жирком частіше відчувають задишку, посилене потовиділення, болі в серці.

Такий стан справ говорить про те, що чоловік повинен звернути увагу на свою фігуру, поки вона ще є, вже в 18-20 років. А якщо животик тільки намітився, то вважайте, що ви вже спізнилися: сальник почав свою роботу.

Жінкам, які більшу частину часу проводять сидячи за комп’ютером, слід подбати про свої сідниці. Вчені з’ясували, що сидячий спосіб життя украй негативно позначається на розмірі та формі п’ятої точки. Як виявилося, надлишковий тиск, який спричиняється на нижню частину тіла при тривалому сидінні або лежанні, призводить до скупчення на 50% більше кількості жиру.

До речі, шкода сидячої роботи позначається на сідницях навіть у тих людей, які регулярно піклуються про свою фігуру: з часом навіть їх сідниці збільшуються в об’ємі.

Ізраїльські дослідники встановили, що попередники жирових клітин, преадіпоцитні клітини, завершують своє перетворення і починають виробляти більше жиру через навантаження, викликані тривалим сидінням. За допомогою аналізу МРТ-сканів паралізованих пацієнтів, вчені з’ясували, що з часом жирові клітини вторгаються в м’язову тканину. Дана теорія повністю підтвердилася і стосовно людей, які ведуть сидячий спосіб життя. Дослідники відзначають, що це щось більше, ніж звичайний дисбаланс в калоріях. Клітини самі по собі сприйнятливі до механічного впливу. Якщо жирові клітини піддавати певним механічним навантаженням (у тому числі сидіння і лежання), то вони починають з більшою швидкістю виробляти тригліцериди (основна форма жиру в тілі).

Невже тепер виступаючі черевця і великі попи будуть розпізнавальною ознакою офісних працівників, чиновників і всіх, кому доводиться весь день сидіти на робочому місці? Не змінювати ж через це роботу, скаже багато хто.

Звичайно, впадати в такі крайнощі не варто – хороша робота в наші дні на вагу золота. Однак, як тільки ви сіли в своє робоче крісло, відразу ж включайтеся в боротьбу за плоский живіт і пружні сідниці. Найголовніше в цій справі – пам’ятати про калорії. Тобто, скільки їжі ви закидаєте в свій шлунок, стільки ж енергії маєте витратити.

Для довідки: здорова фізіологія вимагає в добу 3000-3500 калорій, нижня гранична норма – 2200. І щоб не було проблем зі здоров’ям, організм необхідно забезпечувати цією кількістю калорій. А в боротьбі з опуклим животом і розпливаючимися сідницями краще йти шляхом витрачання енергії. Експерти стверджують, що кращими друзями в цій справі стають тренажерний зал, копання городів, а на першому місці стоїть здоровий секс.