Як використовувати дьогтярне мило з користю для здоров’я!

Переживши період синтетичних засобів по догляду за тілом, багато з нас зробили висновок, що дари природи все ж ефективніше і корисніше. Наприклад, повертається популярність дьогтярного мила. Лікувальні властивості дьогтярного мила відомі здавна, а значить, можна знову почати його застосовувати з користю для здоров’я.

Жінки, знайомі з проблемами лупи і випадання волосся, вже оцінили всі позитивні сторони дьогтярного мила і успішно застосовують його для догляду за своєю зовнішністю. Дьогтярне мило дуже нагадує старе вітчизняне господарське мило, але відрізняється своєрідним сильним запахом. Але і це не зупиняє навіть молодих дівчат, які використовують його для догляду за волоссям.

Майже 90% дьогтярного мила – це звичайне туалетне мило, інші 10% – березовий дьоготь. Відомі народній медицині властивості березового дьогтю, це:

– посилення кровопостачання шкірного покриву,

– прискорення процесу зроговіння клітин,

– сприяє загоєнню ран різного походження (порізи, фурункули, нагноєння, мозолі, опіки, обмороження).

У зв’язку з цим дьоготь застосовується для лікування вугрового висипу, псоріазу, себореї, алопеції (випадіння волосся), алергічних висипаннях, лишаю, корости, шкірного грибка.

У чому користь мила для волосся?

Перш за все, це великий вміст природного березового дьогтю, який володіє протипаразитною, протимікробною і антисептичною властивістю.

Застосовувати дьогтярне мило для очищення волосся рекомендується виключно в тих випадках, коли вони схильні до випадання, лупи або зайвої жирності. Не варто очікувати миттєвого результату від застосування дьогтярного мила. Уже після п’ятого миття можна побачити результат – шовковисте, блискуче волосся, яке виглядає пружним і об’ємним, крім того, пропадає свербіж і неприємні відчуття.

В процесі застосування дьогтярне мило відмінно живить волосяні фолікули і покращує кровообіг. В результаті прискорюється ріст волосся, зміцнюється стрижень і розгладжується кутикула. Жінки, що страждали від випадіння волосся, відзначають неймовірно ефективну дію дьогтярного мила.

Зручність застосування дьогтярного мила для миття волосся полягає в тому, що воно не вимагає якихось спеціальних приготувань, його можна використовувати як звичайний шампунь. Але після застосування необхідно відразу нанести на волосся живильний бальзам, так як волосся може стати жорсткими і неслухняними, а також краще позбутися своєрідного запаху, щоб не епатувати публіку.

Дьогтярне мило має властивість висушувати волосся, тому не можна його використовувати протягом довгого часу, необхідні часті перерви. Крім того, для сухого волосся дьогтярне мило взагалі не підходить. В цілях профілактики його можна використовувати один раз на місяць.

Застосування дьогтярного мила в боротьбі з прищами

Дерматологи стверджують, що це ідеальний засіб для підтримки шкіри в ідеальному стані. Лікувальні властивості дьогтярного мила дозволяють в найкоротші терміни позбутися від висипки, запалень, гнійних прищів і навіть постакне. Косметологи навіть дорогих елітних салонів рекомендують використовувати дьогтярне мило як основний засіб для боротьби з прищами. Засіб можна додавати в домашні маски – ефективно і легко, прищі пройдуть швидко і без сліду. Також можна наносити густу пінку, що утворилася на долонях, на 15 хвилин і тримати на обличчі до повного висихання. Після змивання обов’язково нанести зволожуючий засіб, щоб уникнути сухості.

Дьогтярне мило для інтимної гігієни

За якістю дьогтярне мило не поступається дорогим засобам для інтимної гігієни, які можна побачити на прилавках аптек і магазинів, а ось фінансово воно дешевше і не шкодить шкірі. По-перше, воно сприяє швидкому загоєнню мікротравм епідермісу, наприклад, після епіляції в інтимних зонах. По-друге, гінекологи відзначають позитивний результат дігтярне мила при лікуванні молочниці та інших інфекційних процесів.

Отже, доступне дьогтярне мило є натуральним джерелом здоров’я, спробувати який варто кожному.