Стрес – причина прищів!

У будь-якому віці прищі на обличчі викликають прикрість. Але часто буває, що в якийсь відповідальний момент життя, прокинувшись вранці, ви виявляєте зрадницький прищ на лобі. Можливо, напередодні ви пережили стрес?

Як стрес впливає на появу прищів?

Фахівці встановили, що майже у 90% людей в стані стресу з’являється висип. Зв’язок між стресом і акне дерматологи обговорюють вже впродовж багатьох років. Нещодавно було проведено медичне дослідження, яке підтвердило загострення вугрової висипки, яку викликає стрес.

Відомо, що прищі можуть викликати будь-які зміни навколишнього середовища, що створюють гормональний дисбаланс в організмі. Вугрі представляють собою запалення шкіри, яке за відсутності лікування може вражати великі ділянки шкіри.

У момент стресу наш організм збільшує поставки адреналіну в кров, що призводить до підвищення рівня гормону стрессу, кортизолу, і порушує гормональний баланс організму. А надмірна кількість адреналіну знижує поглинаючу здатність організму.

Крім усього іншого стрес впливає на гіпоталамус, що викликає виробництво адренокортикотропного гормону. При його підвищеному вмісті активізуються сальні залози, які починають виділяти шкірне сало.

При сильному емоційному стресі тканини гірше відновлюються, а вже існуючі прищі погано гояться.

Втіхою є те, що не кожен стрес має подібну руйнівну дію. Нечасті короткочасні стреси не заподіють особливої ​​шкоди організму. Стрес справді можна уявити собі як різкий викид адреналіну в кров. Однак інсулін викидається в кров у великій кількості дуже часто, від чого рівень цукру в крові постійно змінюється. До речі, при стресі з-під контролю виходить вживання їжі, що стимулює не тільки появу себореї, але й виникнення діабету.

Ми ж говоримо про тривалий, регулярний і сильний стрес, який не так часто зустрічається. Як правило, люди самі собі присвоюють такий стан. Більш того, бувають випадки, коли прищі самі стають джерелом стресу. Тут вже за справу повинна взятися психологія: якщо висипання турбують настільки, що здатні викликати стрес, то пора попрацювати над своїм «Я». У цьому випадку варто усвідомити, що прищі є проблемою майже всіх в певні періоди життя, тобто ця проблема не тільки ваша. Доведено, що багато в чому зовнішній вигляд пов’язаний із внутрішнім станом. Тобто краще привести свої думки в порядок, якщо хочете позбутися від прищів.

Як позбутись від прищів?

Але якщо прищі у вас все-таки з’явилися, є кілька способів позбавитися від них:

– використовуйте антибактеріальні миючі засоби, краще з вмістом перекису бензоїлу;

– пийте більше води, щоб вивести токсини з організму;

– не видавлюйте прищі, інакше викличите рубцювання на обличчі, а також появу нових.

І пам’ятайте, що стресів краще уникати, так як вони не тільки викликають вугри, а й негативно впливають в цілому на здоров’я і призводять до передчасного старіння.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.