Не викидайте бананову шкірку!

Банан вже давно став цілком звичним і традиційним фруктом. Але чи всі ми знаємо про його користь? Виявляється, народна медицина Африки використовує не тільки м’якоть банана, але і шкірку!

Отже, на банановій шкірці можна не тільки посковзнутися, але застосувати її в корисних цілях для здоров’я, і ​​в господарстві знадобиться.

Те, що шкірка становить 30% маси фрукта, вже немало.

1. Шкірку бананів народи Африки успішно використовують, щоб позбутися від синців. Звичайно, на темній шкірі цих людей синці не так вже й помітні, але болять вони, повірте, не менше, ніж у нас. Досить просто прикласти шкірку внутрішньою стороною до ушкодженого місця. Точно так само можна швидко позбутися від подряпин і саден. Вся справа в тому, що в банановій шкірці міститься велика кількість калію, який відмінно загоює рани.

2. Бананова шкірка бореться з бородавками. Приклейте шматочок шкірки до бородавки на ніч. Практикуйте таке лікування протягом тижня і від бородавки сліду не залишиться.

3. Видалити скалку теж можна, використовуючи шкірку банана. До ушкодженої ділянки шкіри прив’яжіть шматочок шкірки і залиште на час. Незабаром заноза вийде сама, залишиться тільки підчепити її пінцетом.

4. При укусах комах шкірка банана зменшить свербіж. Теж саме і при алергічних реакціях, псоріазі. Потрібно внутрішньою стороною шкірки потерти уражене місце і свербіж пройде.

5. Знімає запалення очей. Треба прикласти свіжу шкірку ненадовго до очей і відчуєте полегшення.

6. Виліковує акне. Шкіру з акне і прищами треба протягом 10 хвилин протирати внутрішньою стороною бананової шкірки. Після процедури не вмивайтеся так довго, як це можливо. Найзручніше перед сном. Проробляйте це кожен день, і прищі зовсім зникнуть.

7. Знімає болі в м’язах і суглобах. Для цього слід приготувати таку настоянку: взяти шкірку п’яти бананів і залити її півлітра горілки, настоювати протягом місяця при кімнатній температурі в темному місці. Хворі місця натирати готовою настоянкою на ніч. Для настоянки краще вибирати шкірку жовтих стиглих бананів з появою на ній коричневих цяток і смужок.

8. Відбілює зуби. Внутрішньою стороною бананової шкірки протираємо зуби. Магній, калій і марганець відбілить зуби, не руйнуючи емаль.

Бананова шкірка може використовуватися в домашньому господарстві. Нею добре полірувати дерев’яні меблі, прибирати сліди від чорнила з рук, позбавлятися від подряпин на компакт-дисках, чистити срібло, відлякувати тлю, удобрювати кімнатні рослини, вона надає блиск взуттю.

Як бачите, банан не такий простий фрукт, як ви думали.