Прання білизни при низьких температурах небезпечна для здоров’я

Експерти з’ясували, що прання білизни при температурі 30 градусів шкодить здоров’ю. Виявляється, при такому пранні бактерії, що викликають хвороби, не гинуть, а зберігають свою життєздатність.

Під час прання бактерії не гинуть, а «перемішуються» і хвороботворні мікроорганізми з нижньої білизни запросто потрапляють на кухонний рушник, якими ви потім витираєте тарілки.

Експерт Ліза Акерлі закликає господинь звернути увагу на цей факт більш пильну увагу.

Не вбивають хвороботворні мікроорганізми і сучасні порошки. Експерти пояснили, що вчені виявили на щойно попраних трусиках 0,1 грама фекалій, в яких міститься 10 000 бактерій, а в двох чайних ложках води з пральної машинки був виявлений мільйон мікроорганізмів, включаючи кишкову паличку і сальмонелу — збудники гострих кишкових інфекцій.

Більш того, деякі бактерії осідають в барабані пральної машинки, а при наступному пранні легко можуть потрапляти на білизну. Переносниками патогенів, за словами експертів, в основному є нижня й постільна білизна, рушники та дитячі пелюшки.

Але якщо все-таки вам необхідне прання при знижених температурах, то вихід тут один: прати нижню білизну, постільні приналежності і рушники окремо один від одного і від решти одягу. Це може значною мірою перешкоджати поширенню інфекції.

Доктор Акерлі радить як мінімум раз на місяць прати білизну при температурі 90°С. Після закінчення прання не треба відразу закривати дверцята пральної машинки, необхідно дати повітрю придушити зростання бактерій всередині. Необхідно регулярно чистити саму машинку, її дверцята і ємності для прального порошку. Після вилучення намоклої білизни треба ретельно мити руки.