Чи ходити в тренажерний зал під час місячних?

Багато жінок і дівчат, займаючись в тренажерному залі, не хочуть змінювати графік занять під час менструації. Чи можна тренуватися під час критичних днів?

Як правило, під час місячних жінки відчувають дискомфорт. Інколи він настільки сильний, що ні про які заняття спортом і думати не хочеться. Але тоді, коли неприємних відчуттів немає, чи безпечно тренуватися?

Звичайно, менструація — це не хвороба, але порівняти з легким нездужанням її можна. Важливо розуміти, що в цей період в організмі жінки відбувається природний фізіологічний процес, і ставитися до нього спокійно. Багато хто вважає, що в період місячних відбувається глибоке очищення. Жінка оздоровлюється, але стає більш чутливою, емоційною, втрачає багато життєвої енергії.

Також треба відзначити, що під час місячних в крові жінки знижується рівень гемоглобіну та еритроцитів. Цей фактор здатний в якійсь мірі вплинути на ступінь витривалості під час тренувань — займатися стає важче.

Під час менструації бажано проводити тренування з невеликим навантаженням в помірному темпі. Варто також враховувати, що в ці дні потовиділення відбувається швидше і сильніше, ніж у звичайні дні, це означає, що одяг для занять повинна бути більш легким.

Інтенсивність занять на тренажерах рекомендується знизити на третину, а активні різновиди фітнесу замінити більш спокійними.

Що стосується вправ на прес, то фанатам фітнесу варто на якийсь час припинити їх. Справа в тому, що вправи для м’язів преса збільшують ступінь виділень у критичні дні, що може спровокувати таке гінекологічне захворювання як ендометріоз.

А ось біг вважається чудовим засобом фізкультури в критичні дні. Біг допоможе з легкістю зняти симптоматичний біль внизу живота. Також добре справляється з болями стретчинг з розтяжкою м’язів — він добре переноситься організмом і знижує біль.

Важливо пам’ятати, що під час менструації слід відмовитися від перевернутих поз, так як в критичні дні розподіл енергії йде вниз, а при виконанні вправи з перевернутою позою енергобаланс може порушитися. Краще також відмовитися від різких стрибків, підйому тяжкості, тяжких силових вправ.

А от жінкам, у яких є гінекологічні проблеми, на час менструації навантаження потрібно виключити. Але якщо все-таки дуже тягне в спорт-зал , вам потрібна консультація лікаря-гінеколога, він підкаже, які навантаження допустимі при вашій проблемі.