Судини головного мозку потребують чищення

Невблаганна статистика показує, що кожен четвертий житель нашої країни середнього і літнього віку помирає від інсульту. Основною причиною розвитку інсульту є порушення кровопостачання судин головного мозку, обумовлене зловживанням шкідливими звичками і «хімією» в продуктах харчування.

Зашлаковувати наші судини можуть частинки холестерину, які ушкоджують внутрішню оболонку судин, а з часом ці утворення ростуть в просвіт судин через те, що на них нашаровуються все нові і нові компоненти, тобто розвивається атеросклероз.

Щоб уникнути цього патологічного явища, необхідно регулярно, хоча б раз на рік, проводити очищення судин. Крім того, потрібно переглянути свій раціон харчування, включивши в нього більше рослинної їжі і обмежити вживання тваринних жирів.

Перед тим як зайнятися чисткою судин, необхідно нагадати, які симптоми можуть говорити про порушення кровообігу головного мозку:

  • прогресуюче зниження пам’яті,
  • запаморочення і головні болі, що не піддаються лікуванню,
  • порушення роботи нервової системи — дратівливість, поганий сон, метеопатія,
  • підвищений артеріальний тиск,
  • зниження концентрації уваги,
  • синдром хронічної втоми,
  • зниження працездатності,
  • розлад слуху та зору.

Народна медицина пропонує масу рецептів, які допомагають не тільки почистити судини, але і зробити їх більш еластичними.

Часник і лимон

Чистка судин головного мозку від поганого холестерину за допомогою часнику і лимона знайшла широке застосування завдяки унікальним властивостям цих продуктів. Часник має чудесну антисклеротичну властивість і добре очищає судини від холестерину. Не дарма всі жирні м’ясні страви кавказької кухні рясно приправляються часником. Сік лимона так само добре підвищує еластичність судин. Пропустіть через м’ясорубку 4 лимона з шкіркою і 4 очищених головки часнику. Складіть отриману суміш в трилітрову банку і залийте доверху теплою водою. Настоюйте три дні при кімнатній температурі, періодично помішуючи. Потім процідіть і зберігайте в холодильнику. Приймайте 3 рази на день по 100 г. Тривалість повного курсу очищення становить 40 днів, за цей час треба випити чотири таких банки.

Сік буряка

Відіжміть сік зі свіжих коренеплодів буряка і змішайте з натуральним медом у пропорції 1:1. Приймайте по півсклянки тричі на день через кілька годин після їжі.

Трав’яний збір

Ефективно допомагає очистити судини головного мозку від холестерину такий збір трав. Змішайте по одній частині таких трав: листя м’яти, листя берези, трава сухоцвіту болотної, нирковий чай, корінь лопуха, плоди шипшини, корінь рослини елеутерокок колючий. 1 ст. ложку суміші цих трав залити пів літрами окропу і настоювати в закритому посуді близько півгодини. Процідити отриманий настій і приймати по півсклянки тричі на день після прийому їжі.

Волоський горіх

Для чищення судин головного мозку дуже корисно з’їдати хоча б по одному волоському горіху в день, запиваючи пів склянкою води. Горіхи потрібно їсти протягом двох місяців. Пройдуть головні болі, мігрені і нормалізується тиск.

Фітотерапія судин головного мозку може запропонувати ще безліч дієвих способів. Проте їх позитивний результат можливий у сукупності з рядом обов’язкових заходів, таких як:

  • відмова від куріння,
  • введення в раціон рослинної їжі, відмова від смаженої, жирної, консервованої їжі з високим вмістом холестерину,
  • більше рухатися, ходити пішки, робити зарядку.

Скористайтеся цими порадами та будьте здорові!