Як дізнатися про наявність паразитів в організмі?

Думки про те, що в нашому організмі можуть жити паразити, дуже неприємні. Однак паразити поширені набагато ширше, ніж ви думаєте. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, на даний момент на Землі налічується більше 80% жителів, в яких живуть різні паразити, які отруюють організм людини і провокують різні захворювання.

Паразити — це будь-які організми, які живуть в іншому організмі і харчуються за рахунок нього, можна сказати, обкрадають його. Під кишковими паразитами зазвичай розуміються глисти, які харчуються тим, що ми їмо.

Через те, що паразити розрізняються великою кількістю форм і розмірів, вони можуть викликати найрізноманітніші проблеми. Деякі поїдають їжу, залишаючи нас голодними після кожного прийому їжі, не даючи набрати вагу. Інші харчуються червоними кров’яними тільцями нашої крові, викликаючи недокрів’я. Є й такі, які відкладають яйця, викликаючи свербіж, дратівливість і безсоння. Якщо вас турбують проблеми зі здоров’ям, з якими ви різними методами намагалися боротися, але безуспішно, швидше за все, причиною симптомів, що не піддаються лікуванню, є паразити.

Заразитися паразитами можна різними шляхами, наприклад, через воду або грунт, продуктів харчування, від контакту із тваринами, можуть їх поширювати і комахи.

Симптоми наявності паразитів у вашому організмі

1. Ви страждаєте від запорів, діареї, газів та інших симптомів роздратованого кишечника.

2. Болі в суглобах і м’язах. Паразити можуть переміщатися по організму людини з метою осідання у найбільш зручних для їх життя місцях, наприклад, в суглобової рідини і м’язах. У цьому разі людина відчуває болі, які вважають наслідком артриту. Біль у суглобах і м’язах може бути і результатом травмування тканин глистами або імунної реакцією організму на їх присутність.

3. Проблемна шкіра. Глисти можуть викликати кропивницю, висип, екзему та інші шкірні реакції. Також результатом присутності паразитів можуть бути виразки шкіри, пухлини, папіломи та дерматити, вугри, прищі, тріщини на п’ятах, відшарування і ламкість нігтів.

Порушення

4. Анемія. Перебуваючи в організмі у великій кількості, глисти можуть викликати велику втрату крові. Вони присмоктуються до слизової оболонки кишок і висмоктують поживні речовини у господаря, що призводить до нестачі заліза в організмі (анемію).

5. Порушення сну. Часті пробудження серед ночі, особливо між 2 і 3 годинами, можуть свідчити про спроби організму позбавитися від токсичних речовин через печінку.

6. Скрегіт зубами уві сні (бруксизм). Особливо це помітно у сплячих дітей. Бруксизм може бути відгуком нервової системи на отруєння і роздратування.

7. Синдром хронічної втоми. Це стан включає в себе слабкість, апатію, депресію, зниження концентрації уваги і слабку пам’ять. Всі ці фізичні, розумові і емоційні симптоми виникають при дефіциті поживних речовин через погане всмоктування білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мінералів, навіть при відмінному харчуванні і поглиблюються постійним отруєнням організму.

8. Імунні порушення. Паразити послаблюють імунну систему, знижуючи вироблення захисних імуноглобулінів і провокуючи алергічні реакції.

9. Проблеми з вагою. Як надлишок, так і нестача ваги може бути ознакою ураження глистами. Що стосується меншої ваги, то тут зрозуміло — є «внутрішній споживач» їжі. А ось ожиріння також є наслідком браку необхідних речовин. Почуття голоду виникає при різкому падінні цукру в крові, що трапляється через ненажерливість глистів та через токсичний вплив на обмін речовин. Тому боротися із зайвою вагою треба тільки після проходження курсу дегельмінтизації!

Якщо ви підозрюєте у себе наявність паразитів, зверніться до лікаря, щоб він призначив вам розгорнутий аналіз калу, адже всі ці неприємності починаються в кишечнику.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.