Як стан печінки відбивається на шкірі?

Недарма кажуть, що печінка — це дзеркало здоров’я. Часто недоліки на шкіри з’являються як наслідок хронічних захворювань внутрішніх органів. Більше того, не тільки будь-яке захворювання може відбитися на шкірі, але також і викликати шкірне захворювання.

Чому печінка впливає на шкіру?

Найбільше на стані шкіри відбивається здоров’я печінки, а також гормональний баланс, стреси, недосипання, куріння і алкоголь.

Сьогодні спробуємо з’ясувати, чому печінка так впливає на нашу шкіру. Печінка відіграє дуже важливу роль в організмі людини — вона виділяє жовч, яка розчиняє жири. Якщо жовчі виділяється недостатньо, жирна їжа не розчиняється і потрапляє в шлунок напівперевареною, що сприяє розмноженню в ній мікробів і бактерій і дає початок гниттю. Тоді по тілу починають поширюватися токсини, які потрапляють в кров, печінку, мозок, шкіру…

Печінка виробляє білки-переносники, які з кров’ю переносять всім органам поживні речовини. Також печінка регулює жировий обмін в організмі, а при його порушенні порушується функція шкіри, знижується активність залоз. Цей стан і стає причиною появи чорних крапок і забитих пор.

Печінка розщеплює і виводить з організму всі шкідливі речовини. Те ж саме робить і наша шкіра. Якщо печінка позбавлена ​​можливості брати участь у цьому процесі детоксикації, його бере на себе шкіра, посилено виводячи і організму все зайве.

Печінка також володіє важливою функцією синтезу і розщеплення гістаміну, який регулює алергічні прояви. Саме тому люди, які страждають захворюваннями печінки, схильні до шкірних алергій і запальним процесам.

Як допомогти відновитися печінці?

Існують доступні способи повернути здоров’я печінки і тим самим поліпшити стан шкіри. Насамперед треба встановити режим харчування і почати правильно харчуватися. Найбільш корисними продуктами для печінки є фрукти, овочі, нежирні сорти риби і м’яса, а також кисломолочні продукти. Дуже корисні для печінки продукти, що містять пектин: яблука, абрикоси, смородина.

Щоб відновити функцію детоксикації печінки, треба пропити курс ентеросрбента (після консультації з лікуючим лікарем). Однак не варто захоплюватися цими препаратами, краще віддати перевагу більшій кількості води, яка випивається в день.

Крім того, як і для здоров’я всього організму, для печінки корисно більше бувати на свіжому повітрі, відрегулювати режим сну і неспання.

Рецепти народної медицини

Народна медицина пропонує багато рецептів для очищення печінки. Добре допомагає відвар кореневища аїру (1 чайна ложка подрібненого кореневища заливається половиною склянки теплої води, настоюється протягом 6 годин і приймається по 1 ст. ложці 3 рази на день). Також ефективно приймати по півсклянки бурякового соку на день протягом трьох тижнів.

Кваліфіковані косметологи недарма починають лікування проблемної шкіри з прохання до пацієнта перевірити стан печінк, так як добре розуміють, що здоров’я печінки — гарантія красивої шкіри.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.