Вагітність омолоджує організм жінки

Хочете – вірте, хочете – ні, але наукою доведено, що вагітність надає омолоджуючий ефект організму жінки.

Дослідження вчених

Вчені з Ізраїлю встановили, що в період вагітності в організмі жінки відбувається регенерація тканин і сповільнення вікових процесів, що здійснюється завдяки обміну крові між матір’ю і дитиною.

Фахівці роз’яснили, що омолодження – це зовсім не косметичний побічний ефект вагітності, а справжній фізіологічний процес.

У дослідженні вчені застосували МРТ-сканування, щоб вивчити ефекти трансплантації печінки у вагітних і невагітних мишей. В результаті виявилося, що у 82% молодих невагітних мишей печінка регенерується після двох днів і довше. У літніх невагітних гризунів кількість цих регенераций становить всього 46%. А ось у літніх вагітних мишей регенерація печінки протягом двох днів досягла рівня 96%! Крім того, експерти встановили, що вагітність захищає мишей від пошкодження тканин в області серця, що також є неминучістю процесу старіння людини.

На думку вчених, вагітність – унікальний стан людського тіла, так як в цей момент відбувається з’єднання роботи двох біологічних систем – матері і дитини.

Особливо корисна вагітність жінкам після 30-40 років, так як впливає на них як омолоджуюча сироватка, викликаючи специфічні процеси.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.