Кока-кола може вилікувати шлунок

Найпопулярніший солодкий газований напій в світі кока-кола викликав масу нарікань з боку медицини. І не спроста — адже недарма його використовували у своїй роботі навіть сантехніки для розчинення іржі на старих кранах. Що вже говорити про слизову шлунка? Однак сенсаційну заяву зробили грецькі вчені — кока-кола може лікувати шлунок!

Лікарі давно попереджали споживачів, що кока-кола ушкоджує зубну емаль, а також порушує обмін речовин із-за великого числа цукрових калорій. Але, як кажуть, немає лиха без добра. Як виявилося, ті ж складники, які шкодять нашим зубам, можуть допомогти нашому шлунку і кишечнику.

Висновок

Дослідники з медичного коледжу при Афінському університеті прийшли до висновку, що кока-колою можна лікувати непрохідність тонкого кишечнику. Причому сама зашлакованість кишківника викликається, як не дивно, деякими фруктами. Ми звикли чути, що фрукти — найкорисніші продукти, але не могли уявити, що вони можуть викликати важкі наслідки для шлунково-кишкового тракту.

Багато людей включають в свій раціон море фруктів, багатих на вітаміни і клітковину, яка сприяє правильній роботі шлунково-кишкового тракту. Але слід знати, що деякі корисні плоди (хурма, гарбуз, ізюм або фініки) викликають таке серйозне захворювання як безоар або фітобезоар. При таких патологіях шлунок не в змозі перетравлювати рослинні волокна. З часом вони накопичуються і перетворюються в щільний камінь, який і викликає непрохідність тонкого кишечнику. Такі утворення можуть заподіювати біль і взагалі ускладнювати рух їжі в кишечнику.

Медицина знає один спосіб позбавлення від каменю — хірургічне втручання. Проте грецькі дослідники знайшли більш щадний спосіб лікування хвороби, а саме вони рекомендують пити зовсім не корисний напій – кока-колу.

У журналі Alimentary Pharmacology and Therapeutics дослідники описали властивості «кока-кольної терапії». Для експерименту вони запросили 46 пацієнтів з фітобезоаром, яким призначили пити кока-колу. У результаті у 23 пацієнтів камінь розчинився повністю, а у 19 — розм’як і його вдалося витягти ендоскопом. Виходить, що успішність лікування кока-колою можна оцінити в 91,3%.

Ефект кока-коли пов’язаний з вугільною та фосфорною кислотою, які містяться в ній: виявляється кислотність напою близька до кислотності шлункового соку. Для руйнування волокнистих відкладень необхідна якраз сильна обробка кислотою, тут шлунку на допомогу якраз і може прийти кока-кола.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.