6 простих способів очищення організму

Мало хто з нас дотримується правильного способу життя і раціонального харчування. У результаті в нашому організмі накопичуються токсичні речовини і шлаки, які осідають у нирках, в кишечнику, закупорюють пори шкіри і ускладнюють дихання.

Якщо ви відчуваєте втому, брак життєвих сил, часту сонливість і апатію, то саме час подумати про очищення вашого організму від «сміття». Є речовини, які виводяться або розкладаються під час сну, тому повноцінний сон — необхідна умова при очищенні організму.

Традиційна і народна медицина пропонує багато складних і трудомістких способів по очищенню організму, які необхідно проводити під наглядом фахівців.

У нашій статті ви знайдете прості і не потребучі великої підготовки способи очищення, які допоможуть вам позбавитися від зайвих токсинів і відчувати себе чудово.

1. Пийте більше води і упевніться, що вона хорошої якості. Краще проводити самостійну фільтрацію води, ніж купувати бутильовану. У питну воду корисно покласти напівдорогоцінне каміння: аметист, гірський кришталь, кварц, вони зроблять воду подібної гірському струмку.

2. Масляна терапія. Всього одна столова ложка оливкового масла на день за півгодини до їжі сприятливо вплине на вашу шкіру. Здавна для видалення шлаків з організму застосовувалося кунжутне масло. Помасажуйте все тіло, починаючи з голови і обличчя і закінчуючи ступнями. Потім прийміть душ. Наберіть в рот трохи кунжутного масла і енергійно пополощіть ротову порожнину (масло стане мутно-білим). Таку процедуру краще проводити до сніданку.

3. Вранці після пробудження пийте склянку теплої води з лимонним соком і медом. Це звільнить від запорів і дасть можливість вчасно звільнити шлунок.

4. Відмовтеся на час від білкової їжі. Замініть її рисом, макаронами або дріжджовим хлібом з овочами. На вечерю краще вживати одні овочі. Також відмовтеся від кави і алкоголю, а от зелений чай з лимоном і медом — відмінний очисний засіб. Чи варто говорити, що шкідливими для організму є білий цукор, вибілена мука, крохмаль, жирне м’ясо і продукти фаст-фуду?

5. Поповніть свій раціон пророслими паростками пшениці, люцерною, буряком, брокколі, редисом та ін. А ось продукти з вмістом добавки з індексом Е (консерванти, барвники, підсилювачі смаку і запаху і пр.) виключте взагалі.

6. Сечогінні засоби. Відомо, що найголовніший «фільтр» людського організму — нирки. Як і всякий фільтр з роками нирки засмічуються і вимагають промивання. Це зовсім нескладно з сечогінними чаями, які можна знайти в будь-якій аптеці. Деякі дієтологи радять вранці випивати склянку свіжовичавленого соку, який стимулює роботу нирок, тим самим сприяє виведенню з організму зайвих токсинів і води. Найефективніші сечогінні засоби – сирі соки фруктів і овочів. А восени варто провести кавунотерапію.

Як бачите, всі ці способи очищення організму від шлаків прості і доступні, тому при дбайливому ставленні до свого здоров’я ви завжди знайдете можливість скористатися ними.