У «ведмежій хворобі» винні нерви

Перед важливою зустріччю з начальством, під дверима в кабінет лікаря, перед самим іспитом вам часто доводиться бігти, та не абикуди, а в туалет. Це говорить про те, що з вами трапилася «ведмежа хвороба» в самий незручний момент. Не впадайте у відчай: ви не самотні у своїй біді.

Насправді явище «ведмежої хвороби» пов’язане з нервовою системою.

В одних у момент стресу починає боліти серце, в інших — починається мігрень, а у деяких реакція виражається бурхливої ​​перестальтику. Дійсно багато людей стикаються з розладом живота в найвідповідальніші моменти: перед побаченням, напередодні важливої ​​угоди. В залежності від психотипу і стану нервової системи «ведмежа хвороба» в одних людей виникає тільки в критичних ситуаціях, а в інших — на тлі будь-якої дрібниці. Підсвідомо ми вже хвилюємося, прямуючи, наприклад, в кабінет шефа, звідси і послаблення стула.

Щоб справитися з подібною ситуацією, лікарі рекомендують приймати заспокійливі засоби, які не викликають сонливості. Крім того, допоможуть регулярні прогулянки на свіжому повітрі, повноцінний сон, заняття плаванням — загалом, все те, що нормалізує діяльність нервової системи.

Деякі лікарі стверджують, що не можна симптоми цього явища списувати тільки на хвилювання і стреси. Цілком можливо, що причиною стають проблеми з органами травлення. Особливо це стосується жінок, які в надії схуднути сідають на різні дієти, що порушують нормальне травлення і вганяють організм в сильний стрес. У таких випадках організм намагається запастися необхідним йому жиром на майбутнє і збивається, перестає нормально працювати.

Причиною раптової діареї може стати на початку весни гіповітаміноз.

Тобто брак вітамінів. Вітамінний дефіцит взагалі викликає масу проблем і зі здоров’ям, і з зовнішнім виглядом, в тому числі може викликати послаблення стула. Якщо причина в нестачі вітамінів, то невеликий курс вітаміну К може призвести кишечник в норму.

Не можна виключати як причину проносу нову воду, яку ви стали вживати в офісі, також обіди або чай у їдальні. Щоб розібратися, в чому справа, спробуйте носити обіди і чай на роботу з дому кілька днів.

У певні моменти життя ми всі відчуваємо стреси, навіть якщо вони позитивні: нова робота, підвищення за посадою, нові угоди і т.п. У якийсь момент це може послужити спусковим механізмом до розвитку будь-якого захворювання або синдрому, в тому числі і «ведмежої хвороби», і гастриту. Якщо ви помітили зміни в роботі свого організму, завжди краще звернутися за консультацією до фахівця, щоб виключити серйозне захворювання або вчасно почати лікування.