Позбутися від синяка при бажанні можна швидко

Ніхто з нас не застрахований від випадкових ударів або падінь, результатом яких на тілі стають яскраві синці. Звичайно, нічого небезпечного в синцях немає, тільки от вони дуже помітні для оточуючих, особливо на ніжній жіночій шкірі. І ніякими сучасними засобами косметичної корекції їх не приховати. Що робити у разі появи гематоми?

Чим раніше ви почнете діяти після отримання удару, тим менше вірогідності появи синяка. Методи лікування, які ви одразу почнете застосовувати, допоможуть швидше позбутися від такої неприємності як синяк.

Прикладіть лід, або щось холодне

Особливо ефективно відразу ж накласти лід на місце травми. Але в цьому випадку не можна перестаратися, так як доведеться мати справу з новою травмою — обмороженням. Значить лід не можна прикладати безпосередньо до шкіри, необхідно покласти тканинну прокладку. Якщо під рукою немає льоду, то можна використовувати що-небудь охолоджене або підставити забите місце під холодну воду.

Накладіть еластичний бинт

У разі появи синця на нозі або руці потрібно обв’язати пошкоджене місце еластичним бинтом, це не дасть крові розтектися під шкірою і допоможе обмежити розміри синця.

Лікування теплом

Але якщо рішення позбавитися від синяка прийшло до вас на другий день після отримання травми, коли активне надходження крові до хворого місця вже припинилося, то лікування буде зовсім іншим. Методи тут абсолютно протилежні — для розсмоктування гематоми потрібно застосовувати тепловий вплив. Особливо ефективні народні методи, такі як нагрітий пісок, сіль в мішечку або просто грілка. Обов’язково потрібно врахувати те, що прогрівати місце травми можна тільки тоді, коли навколо синяка зійде пухлина.

Використання йоду

Допоможе позбутися від синяка і йод. На пошкоджену ділянку наносять сіточку із слабкого розчину йоду, краще на ніч. Допоможуть гематомі швидше розсмоктатися і настойки з календули, петрушки, редьки, свіжого листя мати-й-мачухи, подорожника або лопуха.

Засоби народної медицини

Народна медицина пропонує багато засобів рятування від синців. Дуже добре показала себе бодяга і свинцеві примочки. Такі примочки у вигляді компресу залишають на ураженому місці на якийсь час. Бодяга має досить жорстку структуру волокон, які можуть проникнути в тканини шкіри і, з одного боку, забезпечать приплив крові до ураженої ділянки і допоможуть гематомі розсмоктатися, а. з іншого боку, можуть стати причинного алергії і дерматиту. Саме тому з бодягою потрібно бути акуратніше ніж зі свинцевими примочками.

Ефективно показали себе такі прості методи як прикладання капустяного листа або настоянки часнику. Капусту перед прикладанням треба злегка відбити і загорнути в тканину.

Але гематома пройде набагато швидше і безболісно, ​​якщо після надання першої допомоги ви приділите увагу подальшому лікуванню травмованого місця. Вітаміни К і С допоможуть швидше відновитися пошкодженим тканинам.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.