Синдром раптової смертності

В останні десятиліття людство схильне до нової напасті — незрозумілої смерті серед молодих людей у ​​віці від 18 до 30 років. Медицина давно знайома з феноменом раптової смертності серед немовлят, однак тепер настав час ввести новий термін — синдром раптової смерті дорослого.

Що таке синдром раптової смерті дорослого?

Синдром раптової смерті дорослого (СРС) визначається як нетравматичний, ненасильницький, несподіваний випадок в результаті зупинки серця.

Як правило, смерть може наступити під час сну, коли з якихось причин зупиняється серце або дихання. При цьому розтин не показує ніяких патологій в організмі. Навпаки, лікарі в подиві знизують плечима, стверджуючи, що людина була абсолютно здоровою.

До сих пір немає точної кількості померлих у світі від СРС, так як статистика дає дуже розкиданий результат, що підтверджує накладений на інформацію гриф «Цілком таємно». Є дані, згідно з якими у світі від СРС щотижня гине 4 особи, тобто більше 200 чоловік в рік. Згідно з іншими даними, тільки у Великобританії жертвами СРС щорічно стає 3500 осіб.

Співробітники Кардіологічного фонду в Лондоні, вивчаючи цю проблему, дійшли висновку, що в усьому винні електричні імпульси, координуючі серцебиття. Природа таких імпульсів грунтується на переміщення іонів в клітинах живої тканини. При таких патологіях можуть відбуватися хаотичні серцеві ритми, що може закінчитися зупинкою серця. На жаль, у померлої людини перевірити дану версію вже неможливо. Вчені стурбовані тим фактом, що відсутність чіткого діагнозу не дозволяє оцінити справжні масштаби цього явища.

Треба думати, що така прогресія турбує вчених і політиків, наявна статистика виглядає страхітливо, а тому навмисно не залучається до цієї проблеми увага громадськості. Кількість смертності серед молодих людей, які до цього ніколи не хворіли, невблаганно зростає в усьому світі.

Вчені, встановивши, що раптова зупинка серця відбувається через електричних і метаболічних порушень, задаються наступним питанням: чому припиняється біоелектрична стимуляція серця?

Гіпотези виникнення СРС

На сьогоднішній день медицина висуває кілька гіпотез, що пояснюють незворотні процеси в організмі.

1. Хімічний вплив. Людина останнього століття живе в світі синтетичних матеріалів, де б ми не знаходилися, штучні матеріали оточують нас всюди, починаючи від одягу і закінчуючи меблями. Вчені вважають, що такий агресивний хімічний вплив не може безслідно пройти для біологічних процесів організму на клітинному рівні.

2. Електромагнітні хвилі. В добавку до хімічної дії є ще й електромагнітна обстановка на планеті. Людина буквально купається в океані електромагнітного випромінювання самого різного діапазону. За даними астрологів і фізиків Земля є другим за потужністю радіовипромінювання тілом Сонячної системи. Всі ці хвилі, переплітаючись одна з одною, створюють хаотичну інтерференційну картину з яскраво вираженими енергетичними мінімумами і максимумами. Потрапляючи в таку електромагнітну «мережу», організм людини дає збій.

3. Дихання. Ця гіпотеза є кілька екзотичною, проте вчені і їй дають право на існування. Суть полягає в тому, що причиною смерті немовлят може бути сон. У сні вони бачать, що знаходяться в утробі матері. Як відомо, до народження кисень поступає через пуповину, уві сні грудничок «забуває» дихати і задихається. З великою натяжкою, але подібна гіпотеза може поширитися і на дорослу людину.

Профілактика СРС

Сьогодні існує простий спосіб діагностувати більшість змін в організмі, які можуть привести до раптової смерті. У цьому допоможе ЕКГ (електрокардіограма).

ЕКГ-обстеження необхідно провести, якщо в сім’ї раніше вже були випадки раптової смерті, або при наступних симптомах:

  • Болі в грудях
  • Задишка
  • Прискорене серцебиття
  • Запаморочення
  • Непритомність.

Враховуючи раптовість летального результату, виходить, що ніхто з дорослих не застрахований від синдрому, незважаючи на здоровий спосіб життя, правильне харчування. Можливо, в цих умовах життя на Землі нам всім треба дійсно налаштуватися на позитивну хвилю, і тоді не страшні ні електромагнітне випромінювання, ні повсюдна синтетика, ні нез’ясовні патології роботи серця. Тому бажаємо всім позитивного настрою, вміння отримувати задоволення від кожної миті життя, здатності ділитися добром з ближнім, а це неодмінно позитивно позначиться на здоров’ї і продовжить наше життя.

Запрошуємо вас скористатися можливістю пройти Електрокардіографію (ЕКГ) у нашому медичному центрі. Надійна і швидка діагностика для вашого серця