Спринцювання по В.Ф. Снєгірьову

Реквізит: гумова кружка Есмарха, суха трава календули або ромашки.

Технологія процедури: календулу і ромашку по 1 столовій ложці, заливають 1 літром окропу і настоюють 5-6 годин в термосі. Потім настій виливають у ємність, де знаходиться 7-8 літрів кип’яченої води t = 40. Пластмасовий наконечник кухля Есмарха належить прибрати, а кінець трубки (пластикової чи гумової) обпекти на полум’я свічки, щоб усунути гострі краї і запобігти пошкодження слизової статевих шляхів.

Спринцювання виконують стоячи в підігрітій ванні. Кухоль вішають на рівні грудей. Кінець трубки вводять в піхву максимально глибоко, притримують слухавку лівою рукою, злегка повертаючи її в період процедури. Правою рукою підливають в кухоль розчин. Весь об’єм розчину необхідно використовувати за один раз. Залежно від стану гінекологічної сфери виконують 1-2 процедури в день протягом 2-3 тижнів.

Цим методом професор-гінеколог Московського університету В.Ф. Снєгірьов 100 років тому успішно виліковував всілякі форми вагінітів (хламідіоз, тріхомоніоз, молочницю та ін.) Без антибіотиків, яких в ту пору не було. Логіка методу полягає в тому, що масивне кількість дезінфіфецірующей рідини під тиском відмиває слиз з крипт і складок слизової, створюючи сприятливі умови для усунення місцевого іммунодеіціта за допомогою інтранодулярной гірудотерапії.

І про чоловіче здоров’я теж

Чоловіче здоров’я вимагає не меншої уваги, ніж жіноче. Щоб не вийшло, що дружина лікується, а чоловік при кожному контакті «дарує» їй нові порції інфекції.

У чоловіків з простатитом, як правило, є хронічний уретрит, запалення сечовипускального каналу, яке постійно «підживлює» інфекційний процес в передміхуровій залозі. Тому в комплексних програмах лікування хронічного простатиту, особливо, при супутньої сексуальної дисфункції доцільно враховувати наявність уретриту і промивати сечовий канал дезінфікуючими розчинами (інстиляції уретри).

Роблять це так: після сечовипускання за допомогою одноразового шприца 5,0 або 10,0 мл, на голкову частина якого одягнена спеціальна насадка або 2-3 см клювовідной частини гумового або пластмасового катетера, вводять в сечівник розчини диоксидина, хлорофиллипта, мирамистина та ін ., перетискають уретру поперек пальцями і утримують в ній рідину протягом 9-10 хв. Потім зливають дезінфікуючий розчин і затримують сечовипускання на 2-3 години. 5-6 інстиляцій на курс лікування щоденно.

О.А. Григоренко