Церебральний арахноїдит

Дане захворювання являє собою запальний процес павутинної оболонки мозку (головного чи спинного). Виникає патологія в результаті ускладнення перенесених інфекційних недуг. Церебральний арахноїдит протікає з запаленням і потовщенням оболонки мозку, наслідком чого стає постійна головний біль , що є основною ознакою хвороби.

Симптоми

Як правило, розвиток захворювання відбувається протягом п’яти місяців у пацієнтів, які перехворіли на грип та зіткнулися з інфекційними процесами у вусі, носових пазухах або енцефалітом. Спостережувані протягом тривалого періоду інфекції і поява початкових симптомів хвороби дозволяє зробити висновок про розвиток церебрального арахноїдиту головного мозку.

До основних проявів недуги відносять:

неутихающую головний біль, набирає силу при стресі, перегрів або охолодженні;

підвищену стомлюваність;

ослабленість організму.

Наслідки

Захворювання є досить небезпечним, тому дуже рідко воно проходить безслідно. В загальних випадках людина одужує. Якщо здоров’я відновилося не повністю, то пацієнт отримує третю групу інвалідності.
При ускладненнях гідроцефалією мозку може виникати летальний результат.

Також в 10% випадках у людини можуть виникати напади епілепсії, із-за чого він буде змушений все життя пити спеціальні ліки.
Приблизно у 2% хворих знижується зір, іноді повністю втрачається здатність бачити.

Якщо у вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом