Лікування грижі народною медициною №3

Лікування грижі народною медициною №3

Траву перстачу сріблястого у вигляді настою приймають всередину за шлункових захворювань та грижі.

Настій перстачу сріблястого

  • 1 столову ложку трави настоюють 2 години на склянці окропу і п’ють по 1/4 склянки настою 4 рази на день або по 1/3 склянки теплого настою 3 рази на день до вживання їжі.
Траву королиці звичайної (ромашки лугової) у вигляді настою приймають всередину за грижі, застуди та інших захворювань.

Настій королиці звичайної

  • 1 столову ложку подрібненої трави королиці з квітковими кошиками настоюють 4 години у склянці окропу і приймають по 1 столовій ложці теплого настою 3-4 разів на день до вживання їжі.
Кору молодих гілок осики у вигляді відвару вживають за грижі, геморою, цинги та інших захворювань.

Відвар осики

  • 1 столову ложку подрібненої кори осики кип’ятять 1 годину в склянці окропу і п’ть по 1-2 столові ложки відвару 3-5 разів на день до вживання їжі.
Траву таволги в’язолистої (гадючника в’язолистого) у вигляді насто приймають всередину під час болю, викликаного грижею, гемороєм та іншими захворюваннями.

Настій таволги в’язолистої 

  • 1 чайну ложку подрібненої трави таволги настоюють 2 години на склянці окропу і п’ють по 1/4 склянки теплого настою 3-4 рази на день до вживання їжі.

Компрес з кропиви (зовнішнє)

  • Листя кропиви дводомної або пекучої у свіжому вигляді перетирають в сметаноподібну масу, викладають на великий аркуш подорожника, капусти городньої або лопуха і прикладають як компрес на хворе місце у разі появи грижі.
За пахової грижі прикладати на ніч до хворого місця компрес з чоловічої папороті (дріоптеріс чоловічий).

Компрес з папороті (зовнішнє)

  • У вигляді компресів на ніч до пахової грижі прикладати чоловічу папороть.

Комплексне лікування (внутрішнє та зовнішнє)

  • У разі  хвороби, що тільки починається, протирати щодня низ живота холодною водою з оцтом. Односчасно на грижу на 30 хвилин прикладати компрес з відвару кори дуба.. Відвар приготувати таким чином: заварити 10 г подрібненої кори у 250 мл окропу, гріти на слабкому вогні 30 хвилин, настояти 20 хвилин, процідити.

Відвар трави планци

  • Заварити 3 чайні ложки подрібненої трави планци у 0,5 л окропу, настояти 1 годину, процідити. Пити по 1/2 склянки настою 3 рази на день.
За грижі допомагає міцний відвар трави конюшини.

Відвар конюшини

  • 1 столову ложку подрібненої трави конюшини заварити склянкою окропу, настояти 1 годину, процідити. Пити по 1/3 склянки 3 рази на день до вживання їжі або натщесерце.
Навіть двомісячну грижу можна вилікувати наступним чином: хворе місце натерти камфорним маслом і заліпити пластирем з живиці дерев (живиця на клейонці) або жиром.
Наталія Земна