Катаракта: лікують паростки картоплі і коріння півонії
Із наближенням весни починає «пробуджуватися» у льохах картопля і на ній з’являються паростки. Як правило, на тих плодах, що використовують для харчування, їх обривають і викидають. Бо далеко не всі знають про цілющі властивості паростків картоплі. Проте у народній медицині їх цінують і, зокрема, при лікуванні катаракти або у випадку будь-якого погіршення зору.

Ліки із паростків картоплі.

Перед тим як готувати настоянку із паростків їх потрібно висушити і подрібнити. Потім одну столову ложку подрібнених паростків картоплі залити склянкою горілки. Настояти два-три тижні. Пити по п’ять крапель чотири рази на день.
Для лікування катаракти з давніх-давен використовували також півонію незвичайну. Ще називають її мар’їним коренем. Цю рослину успішно замінювали і звичайною півонією, а точніше її коренем, який викопують рано навесні або пізньої осені.

Ліки з півонії

Столову ложку подрібненого кореня півонії залити 0,5 л окропу, вкутати і настояти три години, потім поставити на вогонь, довести до кипіння, п’ять хвилин тримати на слабенькому вогні, процідити. Пити по столовій ложці чотири рази на день. Зберігати у холодильнику, пити теплим. Можна приготувати й половину вказаної дози.
Наталія Земна
Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.