Спастичний запор

Коли кишечник людини працює неналежним чином, це може призвести до виникнення запорів, що характеризується відсутністю нормального випорожнення травного тракту. Зазвичай виділяють два основних типи цього захворювання: атонічний і спастичний запор.

Спастичні закрепи можуть виникнути з наступних причин, таких як тривалі спазми кишечника, спричинені душевними травмами та стресами, а також отруєння, зумовлене професійною діяльністю чи курінням.

Ознаки

Основний симптом спастичного запору – відсутність дефекації протягом більш ніж двох днів. Тривале відсутність стільця не менше трьох разів на тиждень, супроводжується відчуттям неповного опорожнення кишечника та потребою в сильних потугах. Хворобливі відчуття та спазми в животі можуть призводити до дратівливості, підвищеної стомлюваності, головних болів та погіршення апетиту.

Кал при спастичному запорі зазвичай є сухим, що може призводити до травмування кишечника та анусу, викликаючи кровотечі. Довготривалий спастичний запор, без належного лікування, може викликати нудоту, сильний біль, здуття живота та отруєння організму в результаті неповного виведення продуктів життєдіяльності.

Цей стан може також викликати неприємний присмак та запах у роті, зниження працездатності, розвиток депресії та порушення сну. Спастичний запор потребує вчасного та ефективного лікування для запобігання подальшим ускладненням.

Відвідайте Центр Сімейної Медицини в м. Кам’янці-Подільському за адресою: вул. Драгоманова, 14а, м. Кам`янець-Подільський. Отримайте поради від наших лікарів щодо профілактики Вашого здоров’я.