Як швидко стабілізувати тиск?

Підвищений тиск є найчастішою причиною поганого самопочуття. Кількість жертв гіпертонії збільшується з кожним роком. За статистикою кожен третій дорослий житель планети стикається з гіпертонією. Тому важливо виявити хворобу на ранній стадії, коли впоратися з нею можна набагато швидше.

Дихання

Багато людей для боротьби з гіпертонією звертаються до різних лікарських засобів. Дослідники підказали, що регулювати артеріальний тиск можна за допомогою дихання.

Виявляється, при глибокому та повільному диханні можна знизити показники тиску.

Якщо навчитися правильно дихати, можна впоратися з гіпертонією, якщо розпочати таку практику на початковій стадії захворювання. Нейрони, які контролюють дихання, впливають на артеріальний тиск. Стрибки тиску є основним поодиноким фактором ризику серйозних серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт та інсульт, а також діабет.

Дихання функціонально пов’язане з артеріальним тиском через симпатичну нервову систему, роль якої надсилатиме сигнали в серце та кровоносні судини. Вчені встановили, що при порушенні невральної активності у молодих людей можна досягти більшого контролю за артеріальним тиском. Порушена невральна активність призводила до зміни показників тиску при кожному вдиху та видиху. Перервана активність між цими двома групами нейронів у підлітковому віці може значно знизити залежність від стрибків тиску у більш дорослому віці.

Професійним спортсменам та східним цілителям вже давно відомий зв’язок між глибоким диханням та ритмом серцебиттям.

Якщо ви маєте проблеми з тиском, відвідайте Центр сімейної медицини у Кам’янці-Подільському, де вас проконсультують висококваліфіковані фахівці.